Убавите девојки имаат посилна личност

Постои голема разлика помеѓу тоа да се биде секси и убав. Секој може да биде убав, но да се биде секси е нешто сосема поинакво. Тоа доаѓа со самата личност.

Живеат за пријателките

Секси дамите не ги оставаат пријателките во истиот момент кога ќе се појави некој маж. Пријателите им се секогаш на прво место.

Не очајуваат

Убавите девојки вообичаено ги користат социјалните мрежи за да споделат фотографии со своите пријатели или пак некои смешни фотографии.

Мажите не се нивен приоритет

Фините девојки стануваат на време, остануваат трезни, се однесуваат заинтересирано и кај нив хемијата сè уште не е покажана, но љубовта расте со трпение.

Секси девојките пак го откажуваат состанокот затоа што не можеле да станат од кревет до пет после пладне, но ветуваат дека ќе се оддолжат.

Тие се амбициозни

Со работата, врските, плановите, целите и амбициите – животот е премногу краток за да се оддалечат уште со 24 години.

Понекогаш се и диви

Честопати не се сложуваат на компромиси и се тотално зависни од слобода и непознато. Тие не сакаат да се покорат никому.

Тие не се оптоваруваат за тоа што мисли друштвото

Не размислуваат за тоа што би можел некој да помисли дека е “лошо” кај нив. Кога би размислувале, тие не би трчале маратони низ големите градови, не би завршувале престижни универзитети и не би имале успешни кариери во светот на филмот.

Се облекуваат онака како што тие сакаат

Обожаваат високи потпетици и фустани на работното место дури и во понеделник наутро и не се грижат за мислењето на останатите околу нив.

Мажите мислат дека тие се веќе зафатени

Затоа што се секси, мажите мислат дека веќе имаат маж покрај нив., или пак помислуваат дека се надвор од нивната лига. А тоа им прилега совршено.