6 C
Skopje
петок, март 1, 2024
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Предвидување на Баба Ванѓа за 2023 година: Сè ќе се промени, еве што не чека

  Баба Ванга, е позната по своите пророштва. Ја предвидуваше иднината до 5079 година, кога, според нејзиното мислење, светот конечно ќе заврши.

  Ова се најинтересните пророштва на Ванѓа:

  Таа предвиде дека во 2023 година Земјината орбита ќе се промени, во 2028 година астронаутите ќе патуваат во Венера, во 2043 година дека муслиманите ќе владеат со Европа, во 2046 година дека луѓето ќе живеат повеќе од 100 години затоа што лесно ќе ги менуваат органите.

  Потоа, од 2100 година, таа предвиде дека ноќта повеќе нема да постои и дека вештачкото сонце ќе осветли друг дел од планетата, во 2130 година, дека благодарение на вонземјаните, ќе можеме да живееме под вода, а во 2164 година, таа предвиде дека животните би се здобиле со човечки квалитети.

  Од 2183 година таа рече дека Марс ќе стане нуклеарна сила и ќе бара независност од планетата Земја, а веќе во 2256 година непознат вселенски брод ќе донесе мистериозна болест на Земјата. Исто така, во 2229 година, во Франција ќе се роди ново движење на отпор со цел да се потисне исламот во Европа.

  Предвидувањата се враќаат во 3797 година, кога Баба Ванѓа рече дека животот на Земјата ќе исчезне, и дека луѓето ќе се преселат во нова Ѕвезда, а веќе во 4509 година, таа рече дека луѓето конечно ќе се сретнат со Бога и ќе разговараат со него лице в лице во личност, додека во 4599 година.

  Таа предвиде дека луѓето ќе станат бесмртни, додека цивилизацијата ќе го достигне својот врв во 4674 година со население од 340 милијарди луѓе и ќе започне размножувањето со вонземски суштества.

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.