6 C
Skopje
четврток, јули 18, 2024
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Поучна приказна: Не мешај се во туѓи работи

  Коњот се разболел. Дошол ветеринар и препишал на селанецот лек за коњот.

  Три дена да го лекува, а ако коњот не биде подобар, ќе мора да го убие. Тоа го слушнала свињата. Првиот ден на коњот не му е подобро, вторит ден, исто. Му приоѓа свињата и вели:

  “Те молам стани, мораш да оздравиш!“

  Но коњот не станува. Доаѓа и третиот ден, коњот сеуште лежи.

  Свињата повторно го моли:

  “Те молам стани, ако не станеш денес ќе те убијат…“

  Наеднаш коњот станува и полека излегува од шталата. Гледајќи го коњот сите почнале да се радуваат, а селанецот радосно воскликнал:

  “Ова мора да се прослави, вечерва ќе ја кољам свињата!“

  Затоа подобро, за арно или за лошо, сеедно, не мешај се во туѓи работи!

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.