6 C
Skopje
четврток, јуни 13, 2024
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Погледнете го шишето на дното – сите пиеме од нив, но ова мора го знаеме

  Сите ние секојдневно пиеме вода од пластично шише, а ретко кој знае за мрачните тајни кои се кријат на амбалажата. Ова е најважната која мора да ја знаете.

  Пластичното шише може да содржи многу опасни хемикалии и затоа ако веќе сакате повторно да го искористите шишето, задолжително погледнете ги знаците кои се втиснати на дното, бидејќи тие откриваат од кој вид на пластика е тоа шише направено.

  АКО НА ДНОТО СТОИ ЦИФРАТА 1 ТОА ЗНАЧИ ДЕКА ШИШЕТО МОРА ДА ГО ФРЛИТЕ ПОСЛЕ УПОТРЕБА.

  -Обратете внимание на бројот во тријаголничето. Бројот 1 значи дека шишето можете да го искористите само еднаш, бидејќи таа пластика од која е направено, кога ќе се изложи на кислорос или сончева светлина, испушта отровни гасови во водата.

  -Покрај тоа, одбегнувајте ги и бројките 3 и 7, бидејќи тие испуштаат уште поопасни отрови и предизвикуваат поголеми здравствени проблеми.

  -Броеви кои се сигурни за повторна употреба се 2,4 и 5.

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.