Само еден хороскопски знак има толкава тврдоглавост и упорност да ги стави сите работи во втор план со цел остварување на зацртаните идеи. Тоа е Бикот.

Барате совет од пријателите, но на крајот го послушувате само сопствениот

Сите Бикови знаат како ќе го решат проблемот со кој се соочиле, но нема да направат ништо сè додека не поразговараат со пријателите за тоа барам 16 часа.

Луѓето мислат дека сте песимисти, но вие сте всушност само реалисти

Можеби не гледате на чашата како полу полна, но затоа сте свесни дека ви снемува виски во чашата и дека ви треба уште! Ете во тоа е разликата!

Луѓето никогаш нема да сфатат како можете да бидете толку независни

На Биковите не им е потребен никој, одлично функционираат сами со себе и одлично се забавуваат. Одењето на пуст остров за нив не бил никаков проблем, бидејќи и таму одлично ќе се снајдат, забавуваат и целосно ќе уживаат!

На прв поглед луѓето не можат да не заклучат дека сте ладни, но зад таа маска се крие едно прекрасно, топло и нежно суштество

Од сите хороскопски знаци, Биковите можеби делуваат најладно, како ништо на светот да не може да допре до нив. Меѓутоа, само нивните пријатели знаат колку љубов, чувства и топлина се кријат во нивните срца!

Кога нешто ќе ви падне на памет, не застанувате додека не го исполните

Браво тврдоглави Бикови, благодарение на упорноста и тврдоглавоста, нема цел која не можете да ја остварите.