Постојат мажи кои се со многу ужасни карактери, на кои дури и најпознатите мили домакинки се принудени да леат солзи секој ден поради нивниот темперамент и недостатокот на чувство за такт.

Ова се петте најлоши машки хороскопски знаци кои според астролозите најдобро е дамите да ги избегнуваат:

1Шкорпија

Шкорпијата е кралот на најтешките карактери. Овој знак зема се што сака и кога сака, без да се усогласи со никого.Има жесток јазик, големо его и ниту грам желба да отстапува од своите намери. Знаат да бидат многу лоши кон партнерот – злобно љубоморни, опседнати и безмилосни. Со огромно задоволство го казнуваат партнерот. Често се однесуваат кон луѓето како кон свои предмети.