Според едно истражување на тим шпански научници секоја жена на прашањето да ја опише компатибилноста со својот партнер ќе употреби над 400 зборови, за разлика од мажите кои во просек употребуваат само девет збора за да ја објаснат компатибилноста со својата партнерка.

Пробајте да дадете одговор на следните прашања и ќе го добиете вистинскиот одговор за тоа дали сте компатибилни со вашиот партнер.

Можете ли да зборувате со партнерот за се?

Дали сте доволно опуштени пред партнерот?

Се плашите да кажете дека сте ранливи?

Му ги кажувате вашите најдлабоки чувства?

Ве прави ли среќен?