Кога влегуваме во врска, го очекуваме најдоброто, што многу често е нереално очекување, бидејќи врските не се како во филмовите.

Лагите, изневерувањето и непочитта се некои од најстрашните работи кои ги уништуваат врските. Но, сепак неколку работи кои двојките често ги прават, а кои можат да ги уништат и најголемите љубови.

Мерење на резултатите

Им се случува и најдобрите двојки, често многу несвесно. Таа памти што направил тој, а тој постојано потсетува на нејзините грешки. Кога ќе дојдат кавгите, тогаш партнерите се навраќаат на минатото, наместо да се обидуваат да ги решат тековните проблеми.

Пасив агресив

Иако привидно нема никаква кавга, пасив агресив начинот на комуницирање е многу токсичен за секоја кавга. Ова е вид на психичко насилство кое има моќ да ја уништи секоја врска. Затоа, обидете се да го избегнете и бидете директни и отворени.

Постојано обвинување на партнерот

Ако сме лошо расположени или работите не одат на посакуваниот начин, понекогаш се случува да ги обвиниме нашите блиски луѓе. Но, доколку постојано вината за сите работи кои ви се случуваат ја наоѓате во вашиот партнер, тогаш искрено треба да размислите како тоа влијае на вашата врска. Работите кои ни се случуваат, а се надвор од моќта на нашиот партнер се само наша вина.

Претерана љубомора

Постојат луѓе кои на љубомората гледаат како на знак за докажување на љубовта и често претеруваат со неа. Ова е токсично за врската, бидејќи не само што испраќа порака дека не и верувате на вашата сакана личност, туку и покажува голема ваша несигурност во однос на самите себеси.

Купување на прошката

Ова е пракса на голем број парови, кои сметаат дека купениот подарок може да ги реши сите проблеми во врската. Тој може да биде шлаг на тортата на извинување, но дефинитивно не треба да биде единствениот начин на решавање на конфликтите и проблемите.