6 C
Skopje
среда, февруари 21, 2024
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Не плачи дете мое.. Зборовите на мојата мајка..

  НЕ ПЛАЧИ МОЕТО ДЕТЕ… Не плачи кога ќе влезеш во празна болничка соба и ќе видиш дека ме нема. Не плачете кога докторите ви велат ′′ Пробавме сè.”

  Затоа што навистина направија. Не го прави тоа. Земете ги парталите од малиот кабинет и пешкирот со кој последен пат го избришав уморното лице. Не заборавајте го палтото на чивилукот. Само немој да плачеш. Оди дома и стави оган, свари кафе и тури едно и за мене. Не го испив тоа утро.

  Не ја колни судбината и не ја вади косата, добро сум. Тие рози во градината, во аманет ти оставам. Знаеш дека ги сакав. Гледај ги, исто како и ти мене. И ти ја оставам славата. На тој ден дојди, испечи торта, донеси зрно и запали свеќа.

  Молете се, седнете и наздравете. Така го правев тоа. Не носи црнила по мене за еден ден. Никогаш не ја сакав таа боја што ја знаеш. Ги носев боите на пролетта затоа што бев. Носете сино небо и зелена трева. Расцветаа цреша и јагода. Само немој да бидеш црн. Запали свеќа кога можеш. Не ми треба светлина затоа што ти си мојата светлина што сјае на мене.

  Не плачи Моите раце пукнаа сега нежно, моето болно срце, сега е здраво, мојата сива коса го има сјајот и бојата на костен повторно. Немам веќе ни брчки. Не плачи Знам дека си луд затоа што заминав премногу рано и не се борев. Но, знаете, заминав токму кога ми требаше.

  Се борев, но време беше да заминам. Морав да одам. Немој да се лутиш. И не плачи. Посетете ја куќата и градината кога можете. Косете ја тревата. Засадете го зеленчукот. И нови цветови. Да видам дека сум уште тука. И јас сум. Во тебе. Јас живеам преку тебе. Додека дишеш и јас. Се додека се смееш и јас. Само немој да плачеш. Затоа што сум добро

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.