Девојките главно се водат по емоциите при изборот на партнер, но понекогаш добро е и да го вклучите мозокот.

Ако се одлучите за тоа, потрудете се да најдете маж кој ги има овие 10 особини и не го испуштајте од рака.

Кога нешто кажува – тоа и го прави

Па дури и кога ќе го утне она што го направил, постои оправдана и издржана причина за тоа. Важно е да си стои на зборот. На крајот од краиштата никој не е совршен, доволно е да знае да си ја признае грешката и да се извини за неа.

Ви се јавува редовно

Ова го вклучува и јавувањето дента по првиот состанок. И да, се јавува, не пишува порака. Не само што на тој начин се покажува како пристоен, туку и дека нема многу време да си игра игри од типот кој ќе се јави прв или колку време треба да помине пред да преземам нешто.

Знае што сака

Тоа може да биде во врска со работата, со семејството, со иднината, но и со вас. Важно е да е сигурен во своите одлуки.

Сака да ги запознае вашите пријатели

Затоа што ако вие ги сакате и почитувате, тогаш би требало да се дел и од неговиот живот. Исто така, би сакал и вие да ги запознаете неговите пријатели.

Не се жали кога треба да се видите со родителите и семејството

Иако тоа е ваше семејство, свесни сте дека понекогаш знаат да бидат напорни. Го знае тоа и тој, но никогаш нема да го покаже или изговори на глас, посебно кога вашите родители ќе испланираат заеднички ручек или собир.

Знае што е компромис

Тој нема проблем да ја изгледа новата епизода од вашата женска серија, затоа што знае дека тоа ве прави среќни. Но, потоа со право ќе очекува да му се придружите на пиво и натпревар, или во краен случај само да не му го менувате каналот.

Не сака да ве промени

Свесен е дека совршениот човек не постои и подготвен е да работите на вашите маани и квалитети заедно како тим.

Знае да слуша

Ниту еден маж нема да ја запамети баш секоја ситница за вас. Но, ако знае да ве изненади со некои детали од време – на време, тоа е значи дека бил присутен и ве слушал.

Не се плаши од своите емоции

Затоа што знае дека да имаш емоции не е „лигаво.“ Ако не се плаши да ги искаже емоциите, тоа е добар темел за градење на стабилна врска.

Покрај него се чувствувате секси и во пижами

Без средена фризура, извиткани трепки и штикли… Во маица и ништо повеќе. Или во негова тренерка.