Русинките се на врвот на листата, но и Швеѓанките, Норвежанките и дамите од Финска. Нивните деколтиња едвај ги збира градник со број пет.

Градник со малку помала големина, четворка, купуваат Германиките, Чехинките, Унгарките, Бугарките и жените во Швајцарија. Градници со број три им одговараат на Италијанките, Британките, Французинките, Гркинки, Романките, жените во Словачка и Полска. Најмали гради во Европа имаат дамите во Албанија – тие носат градник број два.

Што се однесува до поранешните југословенски републики, најраскошно деколте имаат Босанките и жените од Хрватска кои носат градници со број четири, додека Македонките, Србинките и Словенките според ова истражување најчесто носат иста големина на градници со број три.

По овие податоци Македонките се на претпоследното место во Европа, но она што е добро е што тоа место го делиме со голем број други земји.