6 C
Skopje
среда, октомври 4, 2023
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Момче прашало во аптека: Може ли да ми дадете лекови за баба ми ако го измијам подот?

  Мало дете влегува во апетекатa и плачејќи прашало:“ Може ли да го измијам подот бидејќи мојата баба е многу болна и има потреба од лекување?”.

  Аптекарката се налутила многу и сакала да го избрка јадното дете нарекувајќи го просјак без да ја знае неговата приказна. Една млада жена што се нашла во аптеката ја искарала и го запрашала момчето што се случило. Тоа и раскажало дека неговата баба која го гледала од мал бидејќи неговите родители повеќе ги немало, била многу болна.

  Тој и кажал дека без лекарствата таа ќе умре, а него ќе го испратат во сиропиталиште. Ова го слушнал од некој пријател на бабата, и бидејќи бил исплашен да не го однесат во дом, тргнал да бара лекарства да и помогне на баба му.

  Жената го смирила и ги купила сите потребни лекови што и биле потребни на баба му. Таа не само што се уверила дека е добро, туку и често ги посетувала. По некое време, бабата починала и жената го посинила младото момче. Денес тој е доктор и многу убаво се однесува со возразните луѓе.

  Каков пресврт на судбината. Споделете ја оваа приказна за да се зголеми хуманоста во луѓето.

  Извор: SemeSinapovo.mk

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.