6 C
Skopje
сабота, март 2, 2024
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Молитва која навистина помага. Се чита во најтешките моменти

  Кога се соочуваме со проблеми и препреки, се чини дека земјата изчезнува од под нашите нозе. За да си го вратиш мирот и надежта, мора да се свртиш кон Бог.

  Тешко е да се поверува дека Тој нè слуша, нè гледа и се грижи за нас – толку мал и беспомошен. Но, тоа е! Тој има план за секој од нас. Тој никогаш нема да не остави. Библијата вели:

  „Зашто само јас ги знам плановите што ги имам за вас, вели Господ, плановите за добро, а не за зло, за да ви дадам иднина и надеж“ (Еремија 29:11).

  „Бидете цврсти и храбри, не плашете се и не се вознемирувајте; зашто Господ, твојот Бог, е со тебе каде и да одиш“ (Исус Навиев 1:9).

  Еве една молитва која ќе ви помогне да се справите со менталните превирања и возбуда. Прочитајте го веднаш штом ќе се најдете во тешка ситуација.

  Почитуван Татко полн со љубов!

  Доаѓам кај тебе со болка во срцето. Толку сум уморен што ми е тешко да го продолжам својот пат. Те молам исцели ме и јас ќе оздравам, спаси ме и ќе се спасам, Ти викам во момент на слабост и страдање. Само тебе те величам и фалам. Помогни ми да останам силна.

  Ти ме благослови повеќе од еднаш, ми ја подари Твојата милост. Ти си Бог кој ми ги простува сите гревови и ги лекува сите мои болести. Знам дека Ти си способен да ги излечиш сите рани на мојата измачена душа. Ве молам допрете ме и водете ме. Јас сум пред тебе.

  Ти си мојот Бог. Исцели го моето срце, мојата меморија, моите чувства. Исцели го мојот дух и моето тело, мојата душа и сите мои рани. Дозволете ми да се приближам до Тебе. Ти благодарам, Боже, што ме излечи.

  Ти си мојот штит, моето засолниште, мојата заштита. Дај ми сила да се борам против гревот и искушението. Чувај ме како јаболко во окото. Ви благодарам што ме избравте. Ви благодарам за сета благодат што ми ја давате.

  Те сакам Боже. Ти благодарам за животот, за се што имам. Во името на Исус те прашувам; не ме оставај, заштити ме, исполни ме со љубов. Амин.

  Дали имате семејни проблеми? Потоа прочитајте ја оваа молитва. Благодарение на неа, сите семејни проблеми ќе го напуштат вашиот живот.

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.