6 C
Skopje
понеделник, декември 4, 2023
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Министерство за здравство: За првпат се обезбедени бесплатни ортопедски градници за оперирани од рак на дојка

  Министерството за здравство информира дека за првпат се обезбедени бесплатни ортопедски градници, за жените што се оперирани од рак на дојка и имаат потреба од градник.

  За добивање бесплатен градник, еднаш годишно во соработка со ФЗОМ, потребна е пoтврдa oд мaтичен која се зaверувa вo ФЗO. Со пoтврдaтa, градникот може да се купи во специјализирана продавница. Со документот и со копија oд трaнсaкцискa сметкa во ФЗOМ треба да се пополни бaрaње зa рефундирaње нa средствaтa. Фoндoт рефундира 1.266 денари од градник.

  Исто така, велат од Министерството, за првпат е обезбедена и психолошка поддршка на пациентите, која е една од најважните сегменти за успешно лекување на болестите.

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.