6 C
Skopje
среда, февруари 21, 2024
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Мајчината молитва има голема моќ! Еве кои молитви треба да ги знае секоја мајка

  Секоја мајка знае дека имањето деца е голема одговорност и ве остава ранливи. За нас, сепак, Бог не спаси да ни даде големо срце со кое можеме да се молиме во ноќните часови. Како мајки, не можеме да контролираме сè, но она што можеме да го направиме е да бараме од Бога да ги заштити нашите деца.

  Она што ќе го споделиме, исклучително моќна молитва која ќе ги заштити децата на Отецот, се нарекува „Мајчин молитва“ и започнува вака:

  „Семоќен Боже, извор на благослови и добрина, се молам за моите деца. Те молиме, Господи, да ги заштитиш од зло, за да не го слават твоето име. Ве молам за сила и трпение, ве молам замолете ги моите деца да го следат вашиот пат.

  Сакам да имаат чисти души, да имаат чисти и совршени деца. Ако е твоја волја, те молам благослови ги, заштити ги од злото и оди по својот пат и биди под твоја заштита. Амин!“
  Ви даваме уште една молитва:

  Молитва што помага да се исчисти вашата лоза од клетви!

  Можете да ја исчистите вашата карма со помош на молитва „Да се ​​исчисти лозата“. Ги отстранува „кармичките“ или роднинските проблеми од неколку генерации, како што се оштетувањето на фетусот или проклетството при раѓање.

  Можеби станува збор за грев направен во претходната генерација, но пренесен на следната „поради гревовите на родителите“. Тоа може да биде нашата карма и нашите гревови направени во овој живот или во претходниот живот. Сите тие нè засегаат овде и сега.

  Во оваа молитва бараме од Бога прошка за гревовите и грешките на нашите предци, за да можеме да престанеме да бидеме одговорни за злосторствата извршени според законот на кармата.

  Со молитва за простување на гревовите на предците и чистење на енергетското поле од лозата, може да се прекине кармичката врска и да го започнеме нашиот живот без да бидеме одговорни за минатите постапки и да се ослободиме од „предците“ клетви. Прочистувањето треба да се прави секојдневно 40 дена.

  Прочистување на кармата преку молитви:

  Прочитај ја молитвата „Оче наш“:
  Оче наш, Ти кој си на небесата! Нека се свети името Твое, нека дојде Царството Твое, нека биде волјата Твоја и на небото и на земјата. Дај ни го овој ден нашиот секојдневен леб; И прости ни ги долговите наши, како што ние им простуваме на нашите должници; и не воведувај нè во искушение, туку избави нè од секакво зло. Зашто Твое е царството, силата и славата. Амин.”

  Прочитај ја молитвата „Богородица, радувај се“:
  Богородице, радувај се, Милостива Марија, Господ е со тебе, благословена да е жената твоја и благословен да е плодот во твојата утроба, зашто си го родила Спасителот на нашите души. Амин.”

  Прочитајте ја молитвата „За прочистување на семејството“:
  „Господи, те молам прости ми за сите оние кои намерно или ненамерно сум ги навредил во овој и во мојот минат живот. Господи, им простувам на сите што ме навредиле, намерно или ненамерно, во овој или во мојот минат живот. Господи, те молам прости ги сите мои мртви роднини. Господи, те молам прости ги сите мои живи роднини.

  Господи, те молам прости им на сите луѓе кои моите предци ги повредиле со збор, дело или мисла, намерно или ненамерно. Господи, те молам очисти, исцели и заштити ме мене, моето семејство и целиот мој род преку силата на Светиот Дух, светлината, љубовта, хармонијата, силата и здравјето. Господи, те молам исчисти ја мојата лоза. Во името на Отецот, Синот и Светиот Дух. Амин.”

  Прочитајте ја молитвата за благодарност:
  „Господи, Ти благодарам за сè што ми даваш. Ти благодарам за моќта на твојот Свети Дух, за сите сили на Светлината, за Небото, за Земјата и за сите светци кои Му се молат на Господ со мене за мое прошка“.
  Повторете ги сите молитви три пати.

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.