6 C
Skopje
сабота, декември 2, 2023
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Луѓето кои имаат бенка на едно од овие места на телото ќе ги следи голема среќа во животот

  Кинеската култура веќе илјада години се проучуваат бенките на човековото тело не само од медицински аспект туку и како показатели на нечија судбина.

  Местата на кои се наоѓаат бенките на нашето тело поврзани се со нашата судбина.

  Се делат на видливи и сокриени. Бенките што ги имаме на лицето се видливи за сите, а оние на телото не се па затоа ги нарекуваат скриени. Говорејќи општо за бенките, скриените бенки како оние што ги имаме во веѓите, косата, брадата и слично, носат многу поголема среќа од оние бенки кои се наоѓаат на видливи места.

  – Бенка на темето – среќа цел живот. – Бенка во веѓата – богатство и долг живот. – Бенка во косата – скриена среќа. – Бенка на веѓата – брилијантен мозок и научна кариера.

  – Бенка на усните – автомобил, куќа, убава облека. – Бенка на брадата – среќа со недвижнини.

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.