6 C
Skopje
сабота, мај 25, 2024
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Листа на топ 10 земји со најголеми плати во светот

  Германија се наоѓа на средина на листата, а од државите кои се на листата со најголеми плати највеќе се европски.

  Порталот Top Men’s magazine објави листа на топ десет држави во кои работниците имаат најголеми плати. Да нема забуни се работи за просечната нето плата, односно делот кој останува по одбивање на сите даноци, придонеси итн.

  На прво место се САД со околу 190.000 денари, на второ место се Луксмбург со околу 180.000 денари, па Норвешка со околу 155.000 денари се наоѓа на третата позиција.

  Понатаму следуваат:

  4. Швајцарија – околу 154.000 денари 5. Австралија – околу 146.000 денари 6. Германија – околу 144.000 денари 7. Австрија – околу 144.000 денари. 8. Канада – околу 136.000 денари.

  Деветото и десетото место им припаѓа на Шведска и Франција со околу 133.000 денари.

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.