Постојат одредени предрасуди што следат дел од знаците на Зодијакот, а во кои припадниците на истите воопшто не се пронаоѓаат. Прочитајте ги 6-те митови што ги следат овие знаци.

1Лавовите се дрски и смели

За припадниците на овој хороскопски знак главно важи мислењето дека се дрски, смели, дека сакаат да се прават важни и дека се агресивни. Меѓутоа, многу припадници на овој знак се сè само не такви. Една од карактеристиките што ги краси е благата природа што не им дозволува да им се наметнуваат на останатите.