Ко-основачот на Ејпл, Стив Бозњак не е впечатен од новите модели на Ајфон. Тој не ја штедеше неговата критика кон компанијата дури и за време на конференцијата Money 20/20 во Лас Вегас. Таму  тој, реално кажа дека Ајфон не се развива доволно брзо. 

Поради некаква причина Ајфон Х ќе биде првиот Ајфон, кој нема да си го купам уште првиот ден, коментира Возњак, но не дава повеќе аргументи зошто е ваква неговата одлука.

Ајпл го представи Ајфон Х како смартфон на иднината и модел, кој ќе ја постави основата на моделите на Ајфон во наредните 10 години.

По-рано годинава тој изјави, дека не очекува Ејпл да го создаде наредниот технолошки хит. Според него Тесла е компанијата која ќе го постигне тоа.