6 C
Skopje
петок, март 1, 2024
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Контролата на летање ќе им го освежува англискиот на вработените за 65 илјади евра

  Контролата на летање М-НАВ АД Скопје објави тендер на Бирото за јавни набавки за образовни и услуги за стручно усовршување за вработените. Станува збор за отворена постапка со која се прибираат понуди за „обука за освежување на воздухопловен англиски јазик во земја во која англискиот е официјален јазик“. Проценетата вредност на тендерот е 4 милиони денари или приближно 65 илјади евра без вклучен ДДВ.

  Во техничката спецификација на огласот пишува дека курсот треба да трае 5 работни дена за скеоја група, 25 часа по кандидат, а опфатени се 97 лица. Времетраењето на обуката е 12 недели или три месеци и ќе биде спроведена од 4 март до 10 мај и од 21 октомври до 15 ноември 2019 година.

  Програмата опфаќа слушање, разбирање, говорење и вежби за интеракција на англиски јазик. Меѓу другото, вклучени се и вежби за справување со невообичаени ситуации. Во условите пишува дека понудувачот треба да располага со соодветна просторија, литература и соодветен аудио и видео-материјал. Критериум за доделување на договорот е најниската цена.

  „Макфакс“ ги исконтактира М-НАВ на телефонскиот број кој беше оставен на Бирото за јавни набавки на самиот оглас. На повикот се јави извесна Марија која рече дека не знае за што станува збор и дека не знае со кого да не` поврзе.

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.