6 C
Skopje
петок, јуни 21, 2024
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Колку пати во неделата е “нормално” да имаме секс?

  Во сексот нема норма, тоа го знаеме. Но кога станува збор за ова прашање, да напоменеме, дека највеќе баран одговор на пребарувачот гоогл е току на ова прашање. Најверојатно, луѓето имаа грижи околу тоа прашање. Дали претеруваат, дали е штетно ако го прават премногу или пак го прават помалку од другите луѓе?

  sexy

  Научниците често ни даваат некои размислувања, кои најчесто се далеку од реалноста. Според нив, либидото кај мажите и жените го достигаат својот врв ако правиме секс два пати на ден – наутро во 8 часот и навечер во 20 часот, што значи дека тие препорачуваат двојна доза на секс.

  Но реалноста не се согласува сосема со оваа препорака. Двојките најчесто ниту имаат време, ниту пак го сметаат за нормално да се одаваат на љубовните страсти толку често. Важно е да знаете дека нема лошо во тоа да сме премногу активни или малку по-пасивни. Ниту едно од двете не ни штетат на нашето здравје.

  Да дополниме, нормално е сексот да трае од 5 до 25 минути, тврдат научниците. Но важно е да напоменеме, не секогаш продолженото траење на сексуалниот чин е важен за достигнување оргазам, понекогаш и 5 минути се доволни партнерите да се задоволат.

  Наш совет: Правете секс, секогаш кога можете и сакате! Сепак да напоменеме, дека оргазмите придонесуваат да лачиме хормони, кои опуштаа и не прават повеќе среќни.

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.