6 C
Skopje
вторник, април 16, 2024
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Кога во животот ќе помислите „Зошто немам повеќе“, сетете се на оваа приказна

  Си била еднаш една сиромашна жена која имала едно дете кое многу го сакала и ѝ било единствената утеха за нивната сиромаштија.

  Меѓутоа, била ужасно љубоморна на богатите и често си зборувала на себе, како најмногу би сакала да има злато, пари и богатство за да биде најсреќна.

  Една ноќ во сон и се појавил еден богат човек кои и рекол дека дошол за да и ја исполни желбата – ќе ја однесе до просторија преполна со богатства од кои може да земе сè што ќе посака, но не смее да го заборави она кое и е најмило.

  Опиена од желбата да земе што е можно повеќе, со часови останала во собата собирајќи се што ќе види и сè што може да понесе со себе.

  Кога веќе не можела ништо да понесе, побарала да ја пуштат. Човекот и рекол да се сврти и уште еднаш да погледне дали земала сè, случајно да не заборавила нешто, тоа што и е најмило.

  Гледајќи во богатството кое го понела со себе, рекла дека сè што посакувала, земала со себе.

  Среќна, излегла од просторијата, а големата врата се затворила.

  Кога пристигнала дома сфатила дека го заборавила своето дете.

  Во тој момент, очајно плачејќи по своето дете се разбудила од сонот и го здогледала своето најмило до неа.

  Силно го прегрнала и очите ѝ се исполниле со солзи радосници.

  Кога во животот ќе помислите: „Зошто немам повеќе…“, сетете се на оваа приказна.

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.