6 C
Skopje
недела, јули 21, 2024
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Како точката на крајот од пораката може да ви го уништи пријателство

  Ако не сакате пријателите погрешно да ве разберат никогаш не ставајте точка на крајот на вашите пораки кои ги праќате по телефон.

  Лингвистите велат дека точката всушност претставува скриена порака. На пример – „те мразам”. Научничката Лорен Колистер објаснува дека точката се доживува како претерано формална комуникација. Која во некои ситуации не е добра.

  „Значи кога ќе ставите точка на крај на реченицата, тоа може да се доживее како чуден или навредлив потег” – вели Лорен. „СМС и другите куси пораки се многу ефикасни и додавањето на точка претставува крај на комуникацијата и пораките – сега навистина го завршив разговорот за тоа” – прецизира Колистер.

  Ова не е прво истражување кое потврдило дека не треба да користите точка во СМС комуникација. И научниците од Универзитетот Бингхамтон лани открија дека испитаниците пораките со точка на крајот ги доживуваат како помалку искрени.

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.