6 C
Skopje
недела, јули 21, 2024
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Како да сфатиме дека сме го избрале вистинскиот партнер?

  Ова прашање си го поставуваат како мажите така и жените во сите фази на односите: од првата средба до свршувачката.

  ljubov

  Сите среќни парови имаат една заедничка карактеристика – тие се апсолутно задоволни од односите. Тоа значи дека и двајцата добиваат токму она што се очекуваше и од што имале потреба. Како тоа задоволство може да ни помогне да сфатиме дека имаме намера да започнеме живот со оној од кого имаме потреба?

  Еве четири прашања подготвени од Кира Асатрајан за psychologies.ru.

  Одлучете дали врската ви се допаѓа

  Тоа може да биде тешко. За да се поедностави задачата односите може да се поделат на неколку категории: секс, финансии, емоции, комуникација и слично. А потоа да оценувате до колку сте задоволни од секоја од категоријата. Ако ве задоволуваат сите категории – честитки! Вие навистина сте го пронашле овој, кого го барав. Ако засега не ве задоволува сите категориии – не се вознемириме. Размислете дали по време ќе е можно да прифатите ситуацијата, така што е или да ја промените.

  Запрашајте се колку добри биле претходнитe ваши врски

  Ако во минатото имало нешто заради кое сте се чувствувале подобро разговарајте за тоа со партнерот. Секогаш вреди да се зборува за она што сакате и што очекувате. Сосема можно е да не може да се утврди јасно желбата. Затоа е многу важно да започнете разговор. Нема ништо потоксично од споредбата на поранешните и сегашните односи.

  Можете ли да замислите дека ќе најдете подобар партнер?

  Тука делува истото правило: ако чувствувате дека некоја од категориите не одговара на вашите очекувања, разговараме за тоа со вашиот партнер. Не молчи и не задржувајте незадоволство во себе.

  Размислете дали не треба да поработите и врз себе

  Ако не можете да одредиш што точно не ви се допаѓа во односите, но тие не ви задоволуваат, обично тоа е знак дека сами не разбирате што точно сакате од нив. Се согласувате дека е многу тешко да се добие она што го сакате, ако не знаеш што сакаш. Обидете се да размислувате над тоа и да дознаете како изгледаат саканите односи и најдобриот брак. И што, според вас, не достигнува за постигнување на овој резултат.

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.