6 C
Skopje
недела, јуни 23, 2024
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Како да привлечете пари во КУЌАТА и да ги ЗАЧУВАТЕ: Старо народно ВЕРУВАЊЕ тврди дека никогаш не треба да им позајмувате пари на СОСЕДИТЕ доколку сакате БОГАТСТВО

  Се верува дека вашите пари ќе одат во нивниот дом.

  Начинот на кој се справувате со парите може да влијае на финансиската состојба дома. Нашите древни веруваа дека ова е начин да се работи со пари:

  Кога да позајмите пари и да побарате покачување на работа?

  Треба да побарате покачување во среда, а никогаш да не позајмувате пари на познаници и пријатели во вторник. Верувањата велат дека треба да давате и земате пари наутро, бидејќи ако сето тоа го правите во текот на вечерта, тоа води до финансиска пропаст.

  Обидете се да барате заем што е можно помалку, но секогаш позајмувајте го на оној што ќе ви го побара.

  Платата да биде преку ноќ, денот кога ќе ги земете парите, не трошете ниту еден динар. Целата сума треба, според верувањата, да ја поминете ноќта во вашиот дом.

  Што не им се позајмува на соседите?

  Не треба да им давате леб и сол на соседите, бидејќи финансиската сигурност може да го напушти вашиот дом и да оди кај нив.
  Не чистете ги трошките од масата со рака, бидејќи тоа значи дека во иднина тешко дека ќе соберете паричка.

  Парите не сакаат испукани тапи или скршени копчиња. Ако некоја од вашите алишта ги има овие, веднаш зашијте ја.
  Исто така, се верува дека ако сакате да имате пари во куќата, треба да ја ставите рачката на метлата надолу.

  Направете триаголник од една банкнота и ставете ја во најмалата преграда од паричникот. Во паричникот треба да ги имаш и првите дарувани пари или барем десет денари од добар човек.

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.