Во песната „Me and My Monkey“ на поп-ѕвездата Роби Вилијамс од неговиот албум „Escapology“ od 2002 пронајдени се неверојатни сличности со масакрот во Лас Вегас кој се случи пред три дена.

Првата сличност се однесува на хотелот „Менделеј беј“ во кој престојувал 64-годишниот Стивен Педок.

„We made tracks to the Mandalay Bay hotel
Asked the bell boy if he’d take me and my monkey as well
He looked in the passenger seat of my car and with a smile he said
“If your monkey’s got that kind of money sir, and we’ve got a monkey bed.“

Вилијамс потоа пее како со лифт се качил на 33 кат до собата во која ќе престојува. Педок изнајмил соба на 32. кат.

„And at the elevator I hit the 33rd floor
He had a room up top with a panoramic view it’s like nothing you’ve ever seen before“.

„Мајмунот“ на крајот се вооружува со пиштол и умира, а слична судбина доживеа и Педок.

„Now don’t test my patience cause we’re not about to run
That’s a bad-ass monkey boy and he’s packing a gun
“My name is Rodriguez” he says with death in his eye
“I’ve been chasing you for a long time amigos
And now your monkey is gonna die“.

Во инцидентот кој во неделата се случи пред казиното „Менделен беј“ во Лас Вегас Педок уби 59 и рани 527 лица. н.ц.