6 C
Skopje
понеделник, декември 4, 2023
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Има 3 дена во годината во кои починатиот ги посетува своите роднини и пријатели

  Во кои денови покојникот ги посетува своите роднини и зошто го прават тоа – прашање кое често го поставуваат луѓето кои сакаат да ги видат мртвите или веќе ги виделе и не можат да разберат зошто го прават тоа. Се верува дека има одредени денови кога мртвите можат да дојдат кај живите.

  Некои веруваат дека нашите починати роднини ни пречат од добри причини. И тоа е точно. Езотеричарите веруваат дека личноста која го напуштила овој живот може да го предупреди својот роднина на претстојната неволја, пишува trud.bg. Некои луѓе сакаат да видат починат роднина затоа што им недостига. Други, напротив, се плашат, но кога починатиот ќе дојде кај некоја личност, тие веднаш почнуваат да бараат одговор на прашањето зошто дошол и што сакал да им каже.

  Се верува дека има три дена во годината во кои починатите можат да ги посетат своите најблиски и тоа да го прават на различни начини. Најчесто покојникот може да се види на неговиот роденден или на денот на неговата смрт . Може да се појави една година или неколку години по трагичниот датум. Важно е да се напомене дека покојникот не доаѓа залудно. Ако не се појави – уште подобро, тоа значи дека нема пречки во животот на живите.

  Има уште еден ден кога мртвите можат да дојдат кај своите роднини – ова е четириесеттиот ден по неговата смрт , кога душата ја напушта земјата. Овој ден е посебен бидејќи покојникот повеќе нема да може да им се појавува на своите роднини во вистинска форма, туку само во сон.

  Првото прашање што се поставува кај луѓето што ги посетуваат нивните починати роднини е зошто го прават тоа. Се верува дека кога некој ќе умре, ја гледа судбината на својот близок роднина . Понекогаш починатиот доаѓа да помогне или да предупреди на несреќа што може да се спречи. Најважно за неговиот роднина е да открие зошто дошол кај него, бидејќи починатиот не може директно да каже за претстојната катастрофа.

  Понекогаш самите луѓе можат да го најдат одговорот со внимателно анализирање на однесувањето на починатиот што се појавил. Најчесто доаѓаат во сон – можат да одат, да јадат, да пијат, но некои детали дефинитивно ќе покажат што сака да му каже мртовецот.

  Многу експерти веруваат дека понекогаш се чини дека покојникот предупредува на претстојното заминување на роднина во задгробниот живот. Во овие случаи, покојникот ги влече за раце или го повикува кај себе. Во сон може да го покани заедно да одат по патот, што ќе значи дека сака да го однесе дома.

  Не грижете се кога на сон ќе ви се појави починат роднина. Најчесто тоа е само желба да се види саканата личност, која е отелотворена во сон. Добро е што можете да видите некој кој отишол во задгробниот живот, макар и само во соништата.

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.