Последната сезона од „Игра на троновите“ фановите ќе можат да ја видат дури во  2019 година, потврди и официјално „Ејч-би-о“ (ХБО) .

Оваа информација се шпекулира уште од минатиот јуни и се смета за стратешки потег на мрежата, а сега и официјално беше потврдена на Твитер.

Последната осма сезона ќе има шест епизоди, кои најверојатно ќе траат од 60 до 80 минути. Објавени се режисерите и сценаристите на последната сезона: Дејвид Бениоф и Ден Вајс ќе го режираат финалето на серијата, а режисерот Дејвид Натер ќе се врати за три епизоди.

Тој режираше епизоди од петтата сезона од серијата. Мигел Сапоник ќе се врати за две епизоди, откако режира епизоди од петтата и шестата сезона. Оваа сезона ќе биде напишана од Бениоф и Вајс, како и Брајан Когман и Дејв Хил.