6 C
Skopje
недела, јуни 23, 2024
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Зборовите на мајката се најмоќната амајлија – само се молам Бог да ги заштити моите деца – Моќна молитва што штити

  Живееме во тешки и бурни времиња. И секоја мајка сега е најмногу загрижена дали нејзините деца се добро. Во такви моменти често се обраќаме кон Бога со барања за заштита и застапување. Силната молитва на мајката за нејзините деца може да ги спаси од злото. На крајот на краиштата, зборовите на мајката се најмоќниот амајлија.

  Денес ќе ги споделам со вас текстовите на моќните молитви.

  МОЌНАТА МАЈЧИНА МОЛИТВА ЗА ДЕЦА

  Одамна е познато дека моќта на мајчината молитва може да направи чуда. Тоа е затоа што љубовта кон ќерка или син е несебична. Од првите денови од животот на бебето, мајката е подготвена на сè за да го заштити своето дете, да го заштити. Затоа мајчината молитва и благослов е неверојатна моќ.

  Тие велат дека Бог ги слуша сите молитви на мајките. И тој ќе помогне ако тоа е негова волја.

  Најважно во молитвата не се зборовите, туку она што го внесувате во нив. Неопходно е да се обратиме кон Бога само со добри мисли. Ако вашето дете прави ужасни работи и вие барате помош, тогаш тешко дека вашите молби ќе бидат слушнати. Можете да побарате да го вратите детето на вистинскиот пат. Но, злосторниците кои самите не се покајат нема да бидат спасени ниту со молитвите на нивната мајка.

  Кога ќе почнете да се молите, очистете ги умот и срцето. Размислете за детето и што сакате за него. Молете се редовно и не губи верба

  Можете да се обратите за помош на Богородица, Исус Христос и Бог. Можете исто така да се молите на Света Троица или ангели чувари. Николај Чудотворец секогаш ќе слуша и ќе помага. Тој е добронамерен и љубезен. Можете да кажете молитви и во црква и дома.

  Молитва за децата на Богородица

  „О, Богородице, Пресвета Богородице, чувај ги и опкружи ги моите деца (имиња), сите деца во нашето семејство, тинејџери, бебиња, крстени и безимени, носени во утробата со Твоја заштита. Покриј ги со облеката на Твојата мајчинска љубов, научи ги на страв Божји и послушност кон родителите, моли Го Господа, твојот Син, да им даде спасение.

  Целосно се потпирам на Твојот Мајчин поглед, бидејќи Ти си Божествената заштита на сите Твои слуги. Пресвета Богородице, дарувај ми го ликот на Твоето божествено мајчинство. Исцели ги душевните и физичките болести на моите деца (имиња), кои ние, родителите, им ги предизвикавме со нашите гревови. На Господ Исус Христос и Тебе, Пречиста Богородице, целосно ја доверувам целата судбина на моите деца. Амин. “

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.