6 C
Skopje
понеделник, мај 20, 2024
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  За студентите таа е само чистачка: Она што го откри професорот за неа ги натера сите на размислување

  Професор во најдоброто медицинско школо, дошол на предавање и им најавил на студентите дека ке им даде изненаден тест. Сите биле изненадени, само најдобриот студент не се грижел

  Бидејќи бил сигурен во своето знаење. Го погледнал тестот и го решил без проблем, но тогаш стигнал до едно непознато прашање. Прашањето било, ’Кое е името на чистачката во нашата зграда? ’

  Студентот се насмеал, си помислил дека е некоја шега. Ова прашање не може да носи бодови,зарем не? Професорот сигурно се шегува. Го знаел лицето на жената што ги чистела ходниците и училниците, но не го знаел неговото име. Последното прашање го оставил празно.

  Друг колега го прашал професорот: ’Последното прашање не носи бодови,зар не? ’ професорот мирно одговорил, ’Секако дека носи.Видете,во вашите канцеларии ке сретнувате многу луѓе. И секоја особа е важна – секогаш. Секој заслужува внимание, па дури и за насмевка која ја упатуваме едни на други секојдневно на разминување.’

  Студентите ја запаметиле оваа животна лекција. Инаку. точниот одговор на прашањето бил: Мариана.

  Ова е навистина одличен потсетник дека на сите е потребно признание за нивната работа од време на време. Секоја работа не е гламурозна, но многу луѓе напорно работат, а нашите животи

  Би биле многу покомплицирани ако ги нема сите тие луѓе кои работат во ’позадина’. Да се поцитуваме едни со други!

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.