6 C
Skopje
сабота, мај 18, 2024
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Затрупани 9 дена под тони бетон, браќа се вратија од задгробниот живот

  Турските медиуми од последните минути во живо прикажуваа настан рамен на чудо.

  Токму сега спасителите се гушкаат победнички.

  По речиси 9 дена – 198 часа, живи се извлечени двајца млади луѓе.

  Иако поминаа 9 дена од двата големи земјотреси во Кахраманмарас, надежните вести продолжуваат. Во 198-от час од големата катастрофа, 17-годишниот Мухамед Енес и 20-годишниот брат Абдулбаки беа извлечени живи од урнатините на стан во Кахраманмараш.

  Спасувачите ризикувајќи ги своите животи се симнале во дупка слична на спуштање во пеколот.
  Надвор ги чекаше жив синџир на помошници.

  Нивните напори вродија со плод. Младите кои благодарение на силните тела живееле толку долго, на носилки ги извадиле од дупката.
  Лекарите немаат објаснување како се случило тоа. Како овие млади луѓе воопшто успеале да дишат и како преживеале без храна и вода?

  Тоа сега не е важно, туку дека се живи. Нема докази дека нивните роднини преживеале.

  Досега се убиени над 33.000 жртви, но реалната бројка е веројатно двојно поголема.

  Почит на жртвите и на спасителите!

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.