Сигурно сте се запрашале што бараат жените? Многу е по-лесно да кажеме што бараат мажите кај една жена, затоа што добро познато е дека мажите сакаат со очите. Добрите вести се дека и жените не се толку поразлични од мажите во однос на ова.

Благодарение на интернет сајт Тјуб Краш, жени аплоадираат фотографии на убави мажи кои тие ги гледаат секое утре во метро додека одат на работа. По фотографии кои се постираат на овој веб портал, дамите едниственото нешто кое ги возбудава се мускулите и социјалниот статус.

Идеата на овој сајт е анонимно девојките да аплоадираат фотографии од момчиња кои тие ги сметаат да убави. Овој сајт им привлече внимание на повеќе универзитети, при што тие решија да направат детални академски истражувања за да дознаат какви момци бараат девојките.

Сепак, по бројот на прегледи на фотографиите, може да потврди дека двете најважни карактеристки кои девојките ги бараат кај момците се: физичката сила и покажувањето на финансиска моќ.