6 C
Skopje
понеделник, септември 25, 2023
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Еве зошто вреди да се биде добар – тајната откриена во Библијата!

  Овие зборови и денес Господ Исус Христос сака да ви ги каже и да ве утеши и охрабри и да ви укаже дека да ги истрпите сите страдања бидејќи голема е вашата награда на Небесата.

  Кој претпри до крај – ќе биде спасен!

  Кога го виде народот, Тој се искачи на гората. И штом седна, учениците Негови се приближија до Него. И откако ја отвори устата Своја, ги поучуваше и говореше:

  • Блажени се бедните по дух, зашто нивно е царството небесно!
   Блажени се оние што плачат, зашто тие ќе се утешат! Блажени се кротките, зашто тие ќе ја наследат земјата!
  • Блажени се гладните и жедните за правда, зашто тие ќе се наситат!
  • Блажени се милостивите, зашто тие ќе бидат помилувани!
  • Блажени се чистите по срце, зашто тие ќе Го видат Бога!
  • Блажени се миротворците, зашто тие ќе се наречат синови Божји!
  • Блажени се гонетите заради правда, бидејќи нивно е царството небесно!
  • Блажени сте вие, кога ќе ве срамат и прогонуваат и кога лажно ќе говорат против вас секакви лоши зборови – заради Мене!
  • Радувајте се и веселете се, зашто голема е вашата награда на небесата!

  Така ги гонеа и пророците што беа пред вас.

  Извор SemeSinapovo.mk

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.