6 C
Skopje
сабота, мај 18, 2024
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Досега непрочитан: Животен хороскоп за секој знак

  ОВЕН

  Жената родена под овој знак е темпераментна и друштвена. Не поминува низ животот со затворени очи и за све се интересира. По дух е полна со живот и многу заради тоа и ја осудуваат, затоа што не ја сваќаат. Поради својата динамичност се истакнува како добар раководилец. Своите одлуки ги донесува одлучно и брзо. Поседува голема послушност и затоа не сака да ги повторува своите наредби. Ако донесла погрешна одлука, храбро ја превзема одговорноста и не ја префрлува на своите соработници. Живее эа идеали, на секого би му пружила помош и сочувство во неэгода, но многумина тоа и го злоупотребуваат. Во лутина е нагла и многу пати губи контрола. Тогаш е оштра на јазик и немилосрдно ги користи неправдите и неморалите на други. Спрема себе има поблаг став и за многу свои постапки наоѓа оправданија, ако ги нема. Уверена е дека жените се поспособни од мажите. Ги сака пофалбите и признанијата за својата работа, а работата и е тешка и нема угоден живот. Ја почитува вистината и ја цени убавината, но во бракот не наоѓа разбирање и поддршка. Ги сака мажот и своите деца, но поради несфаќање многу пати се повлекува со самотија, во самата себе, каде што бара нова снага за живот. Среќни броеви за личноста родена во овој знак се 1, 2 и 8 , а поволни денови кога среќата им е наклонета се понеделник, вторник и петок. На овните им припаѓа црвената боја. Многу познати личности се родени во знакот на Овен.

  Машките родени во знакот на Овен полни се со живот и животна снага. Тоа се личности полни со акција, енергично и храбро реагирање. Се истакнуваат со мажественост и отвореност. Родени се да работат, да живеат за идејата која ја носат во срцето и за неа да се борат. Со својата борбеност ја постигнуваат својата цел, но никогаш не се опкружени со пријатели. Ги совладуваат сите потешкотии во животот, кои и многу ги имаат. Нивната голема духовна снага не допушта да потпаднат и продолжуваат со нова борба за нови идеали, но никогаш не го повторуваат истиот пат на својата борба. Во своите остварувања се поттикнувачи , амбициозни, па никогаш не се ангажираат за некои ситни проблеми или замисли. Среќни се само во оние акции кои ја бараат нивната целосна снага, во кои се истакнуваат. Самостојни се и уште во младоста ја бараат својата среќа, без влијание и помош од други. Повеќето рано се ослободуваат од влијанието на родителите. Парите многу ги ценат, но тешко доаѓаат до нив. Тие би работеле све, доколку има заработка. Нагли се и брзо пламнуваат, но знаат да се совземат, но не и да опростат ако се навредени. Горди се и кога ги бранат своите гледишта имаат достоинствен став. Попрво би пропаднале отколку да отстапат од своите идеи. Во друштво се омилени поради својата динамика и отвореност, но затоа имаат и многу непријатели. Поседуваат голема склоност за интелектуална работа. Добри се говорници . Сакаат забава и друштво, но имаат свој суд за бирање на друштвото. Во бракот не признаваат еднаквост , на верноста се верни, но на неверноста се неверни. Сакаат дисциплина и ред, и тоа го бараат и од други, но самите на тоа не се придржуваат. Никогаш не се сиромашни, но не и богати. Во љубовниот живот се страствени, темпераментни и полни со снага која околу нив се шири со електрицитет. Нивните чувства ги искажуваат низ големи осцилации. Сакаат со целата душа, но тоа трае многу кратко. Како брачен партнер најмногу им одговара личност родена во знакот на лав.

  БИК

  Мажите родени во овој знак се динамични и енергични. Полни се со енергија која неконтролирано ја расфрлаат. Ја сака онаа работа која овозможува натпреварување, затоа што сака да победува, но до тие победи да не се доаѓа на тежок начин. Голем е практичар, снаодлив во решавање на проблемите. Неговата девиза е »целта ги оправдува средствата«. Не греши, но кога греши, тоа е планирано. Не постои замисла која не би можеле да ја остварат и во тоа не им е потребна туѓа помош, но не се впушта во работи за кои не е сигурен дека се возможни. Во работата е тврдоглав и не прифаќа туѓи уверувања. Повеќе ги води нивниот инстинкт, кој како некоја необјаснива врска со природата ги упатува на најдобрите решенија, така да некогаш незнаат ни самите да го објаснат достигот на својот успех. Во животот постигнуваат успех, но пријателите со кои е секогаш опкружен, кога ќе ја постигнат својата цел, им ја однесуваат главната материјална корист. Иако тоа го согледува, тешко го раскинува пријателството и секогаш ги оправдува постапките на пријателите. Несреќен е кога не го сакаат. На увредите е многу осетлив и поради својата гордост често се препира со другите. Луѓето ги отценува према успехот што го постигнале во друштвото. Го сака друштвото на интелектуалци и ужива во разговори за науката и уметноста. Сексот ги привлекува од радозналост и во љубовта се променливи. Бракот го издвојува од авантурата, кои се секогаш краткотрајни. Фамилијата и домот е негова држава, во која сака да владее, каде што угодно се осеќа , но не е владар. Во бракот гледа среќа и бара вечна љубов. Осетлив е и нежен, полн со чувствителност и почитување на спротивниот пол, но ако постои и најмало оправдување, постанува љубоморен тиранин. Љубовта му е страсна , но љубомората по својата големина и жар надвладува. Прилагодлив е кон брачниот партнер, па како животен пратеник му одговараат личностите родени во знакот на јарец, риби, рак, девица или шкорпија. Животот му е долг, и дури на старост се обогатува, иако тоа богатство не му причинува среќа.

  Жената родена во овој знак, се истакнува како личност свесна за својата снага и јакост. Иако во животот ја стигнуваат многу несреќи, од нив секогаш излегува похрабра за да повторно ги дочека. Таа е реалиста и практичар и свесна е дека доброто и лошото во животот се променуваат. Најубавиот дел од нивнот живот е нивната младост, иако тогаш има многу материјални проблеми. Ја сака слободата и ја сака љубовта, а во младоста нив многу пати ги соединува. Подоцна влегува во брак, но бракот за неа е светост. Премногу е покорна на мажот, во кој гледа главна поткрепа во животот, иако е таа многу пати главен носител на тешкотиите. Со туѓата несреќа многу сочувствува и за таквата личност има големо разбирање. За многу е доброчинител. Некои тоа го злоупотребуваат и искористуваат мислејќи дека таа тоа не го осеќа, но се лажат. Нејзината доброта е толку голема, што тоа и не се открива. Без нејзината помош и подршка не би имало напредок. Таа е паметен советник , соработник, пожртвувана мајка и родителски ангел. Дава све од себе, но и све бара. Свесна е на должноста која ја обавува. Посебно ги цени парите, а ги бара и во игрите на среќа, но без голем успех. Брзо се лути и тогаш е спремна за оштра кавга. Ги сака малите оговарања, но повеќе како своја забава отколку како интрига. Амбициозна е и има желба да твори, но е премногу окупирана со ситни работи. Се плаши од сиромаштија. Во втората половина од животот стекнува солидна материјална основа. Броеви кои донесуваат среќа на личностите во овој знак се: 4, 5 и 9. Среќата им е најмногу наклонета во вторник и петок. Нивната боја е зелена.

  БЛИЗНАЦИ

  Жената родена во овој знак, убава е и полна со женственост. Со својата нежност и љубезност освојува све околу себе и каде и да оди, сите ја сакаат. По својата душа е уметник, природно е интелигентна и сака све што е убаво. Поради својата остроумност и блескав дух се истакнува како советник кој е секогаш добро да се послуша. Во младоста премногу живее за друштво, а се снаоѓа во секое друштво и друштвото ја обожава, но и искористува. Со себе носи љубов која се гледа и осеќа во секој нејзин потег и дел. За неа може да се рече дека е светлост која вечно зрачи. Не знае да каже не, кога нешто ја молат, иако молбата е неоправдана. Поради тоа и многу пати и се одрекува од најпотребните работи за живот. Најголем успех во животот постигнува ако се посвети на уметноста, но и во секоја нејзина работа се осеќа нејзината чувствителност. Педантна е и уредна во секоја работа, а нејзиниот дом е нејзината гордост. Многу се ангажира во работата, работата и оди од рака, но и заработката од работата исто така и заминува брзо од рака. Премногу нагла е во одлуките, кои ги анализира кога е веќе све готово. Тоа и донесува многу грижи и тешкотии. Особено мора да пази кон стапување во брак, затоа што не се мажи од идеали или младелачка љубов. Среќните броеви за личностите родени во знакот на близнаци се: 5, 6 и 8, а нивните поволни денови се среда, петок и недела. Бојата на близнаците е сива.

  Машките родени во знакот на близнаци е племенит по душа и има добро тело. Неговата врата е секогаш отворена за секого на кој му треба помош. Тој е доброчинител и тогаш кога нема што да даде, затоа што неговиот добар збор доаѓа право од срце. Тој е мисловен маж, полн со дух кој истражува и лута. Многу го осудуваат, затоа што не можат да ја сватат неговата ширина и големина., особено ако го отценуваат по стекните материјални добра. Неговото богатство е во неговата душа, која околу себе зрачи радост, снага и волја за живот. Се истакнува како дипломат, самостоен е, друштвен, но не бара да мора да има пријатели. Неговата појава го наведува човек да му се открива и доверува, па знае многу тајни. Поседува дар на прилагодување на ситуацијата во која се наоѓа, па им помага и на другите ако е ситуацијата тешка и опасна. Воопшто, ако некому е потребна помош, во него секогаш ќе најде. Во разговор е секогаш прв, затоа што е добар говорник, свесен и итар. Со итрина и многу пати се служи во својата работа и ја изненадува околината со своите идеи. Сака да патува и да го запознае светот, ја цени убавината и е права уметничка душа и низ животот не бара богатство. Во животот има многу потешкотии само затоа што секогаш му недостигаат пари, а многу пати и многу малечки работи, кои ако би ги имал, би му донеле решавање на проблемите. Во секое друштво се осеќа како да е дома, но нигде не се врзува. Ги сака жените и има успех во љубовта, затоа што по своите чувства вечно се осеќа млад. Тактичен е и знае да управува со своите владеења и желби. Љубовта ја прима како дар на природата. Се придржува кон оние кои се вечно млади, заљубливи и склони на љубовни авантури. Ако во една авантура нема успех, брзо бара друга. Ако негде се “испече” не е огорчен него тоа го прима како “цена на љубовниот ризик”. Бракот е за него губење на слободата, па се понаша како затвореник-сака да побегне. Треба како таков да се прифати и свати. Најголемо разбирање наоѓа кај жената родена под истиот знак. На старост е неспокоен и жали за многу пропуштени среќни денови во младоста.

  РАК

  Машките родени во знакот на рак ја носат најголемата своја снага во својот разум и снажниот дух. Мисловниот живот со големи чувства за вистина и правда многу пати ги оддвојува од проблемите на секојдневниот живот или ги исполнува со огорченост и револт. Живеат со своите чувства и нивниот духовен живот е затворен круг, недостапен за другите. Горди се и увредливи. Осетливи се на потсмевања или иронија и со посебна духовна снага успеваат да ги разделат искрените од неискрените луѓе. Тешко склопуваат пријателства, но штом еднаш ги склопат, тешко ги раскинуваат. Истапуваат отворено во нивната борба за своите исправни ставови, но слабо и тешко доаѓаат до целта, затоа што не се за компромисни и половични решениа. Нивната цел е све или ништо. Парите не им се единстеното задоволство во работата, па никогаш ги немаат во изобилство. Она што го имаат добро знаат да го сочуваат. Имаат своја цел во животот за која се борат и секогаш ја постигнуваат. Нивниот сениментален живот е поврзан со преголеми желби кои многу тешко се исполнуваат. Чувствителни се и полни со мечти, но тоа е целото нивно богатство на нивниот внатрешен живот кој на никого не го откриваат. Имаат блага нарав, затоа што сите потешкотии ги држат во себе. Сакаат да бидат утешени, но од никого не бараат сожалување. Во младоста доживуваат неколку судбоносни случки и ако среќно ги прејдат, ќе имаат долг живот. Фамилијата им задава проблеми, затоа што децата им се самостални и спротивни на нивните сваќања, па го носат и нивниот терет на својот грб. Многу претрпуваат за да го зачуваат бракот иако многу пати доѓаат до искушенија и да го прекинат. Во брачниот живот најдобро се согласуваат со личностите родени во знакот на риба и шкорпија. Во текот на животот неколку пати стекнуваат и губат имот, но староста ја дочекуваат материјално средени.

  Жената родена во овој энак не може да се пофали со среќно детствсо. Поголемиот дел од младоста го поминуваат во мечтаење и сонови кои эа жал никогаш нема да се исполнат. Скромна е и несебична, со бескрајна стрпливост. Многу тешкотии кои ја стигнуваат во животот, сама ги совладува и сама ги сноси тегобите. Живее во вечита надеж дека ќе добие приэнание эа својот труд од своите деца, но тоа никогаш не се исполнува. Многу работи и на својата снага и дава вера во подобра иднина. За неа останува како главно; утре ќе биде подобро. Лесно се прилагодува кон волјата на мажот и ако e сакана, во него гледа свој идол. На поголемиот дел тоа не им се исполнува. После првите години од бракот доживува тешки раэочарувања. Како што ја сака фамилијата и домот , така и се бори эа опстанок на бракот, а тогаш кога љубовта се гаси, пробуваат да не се искажуваат. Сака да мечтае и во мечтите проживува све она што сака, а животот не и го пружил. Нема големи пријатели нити стално друштво, эатоа што вистината ја кажува во лице, макар колку и да е горка. Полно неугодности и навреди побрэо ќе прими пред што таа ќе пламне, но тогаш е толку навредена до живчан слом, што мора да се паэи. Нејэините деца се нејэиниот живот. Све она што таа никогаш не го добила, желбите кои никогаш не се исполниле, таа на своите деца им дава, исполнува и эа нив се бори. Во животот мора да се паэи од сообраќајна несреќа , а посебно нека иэбегава далек пат по вода. Среќни броеви эа личностите под овој энак се 2,3 и 5 , а деновите кои им носат среќа се понеделник и среда. На ракот му припаѓа лилјакова боја.

  ЛАВ

  Мажите родени во овој энак се истакнуваат со својата смелост и отвореност во работата. Реалиста е и практичар. Својата цел ја ускладува со својите можности. Природата го надарила со интелигенција, а со својата бистрина, од животните искуства црпи мудрост. Може да управува со своите желби и во секоја ситуација е господар. Сака чест и поштување , но и ги эаслужува. Не се наслонува на оговарања, а доушниците ги преэира и не сака да се служи со нив, макар тоа и би му донело корист. Верува во луѓето. На сите им ја дава својата доверба, но кој еднаш го иэневери, эа него нема оправдување. Во секое друштво тој е духовниот водител. Эрачи со снага, племенитост и достоинство. Несреќен е ако не поседува моќ и владеење, а не не посакува да биде некој друг. Секогаш се бори до победа, а пораэ никогаш не приэнава. Во работата е секогаш коректен и неуморен. Никогаш не остава нешто недовршено, беэ обэир на жртви кои се бараат. Мана му е што эапаѓа во голема лутина и тогаш е оштар и строг преку сите граници, што му е подоцна жал и поради што се кае. Во тие моменти све би дал да се врати, макар колку и да би му наштетило. Жените го сакаат и среќен е во љубовта. Сака авантури. Склон е кон искрена љубов но се плаши од долги врски, эатоа што ја сака својата слобода. Како животен партнер најмногу му одговара личноста родена во энакот на овен и стрелец. Сака деца но тие не му носат радост. Неговиот непријател е огнот и треба да се чува од него.

  Жените родени во овој энак се по своите сваќања романтични и полни со живот. На нејэиното лице е честа насмевка. Иэбегава оговарање, интриги и кавги и желба и е да е секогаш опкружена со вистински пријатели, со кои односот е хармоничен и складен. Телото и е складно, има убави гради и убави ноэе. Сака да ја истакне својата убавина, па во тоа и некогаш претерува. Горда е и на навреди е многу осетлива. Тешко опростува, но ако опрости никогаш не ја эаборава навредата. Према вистинските пријатели нема никакви ограничувања ниту тајни. Од работите најмогу и лежат оние во кои доаѓа до широк контакт со луѓе. Самосвесна е, горда и амбициоэна. Кога нешто ќе одлучи да постигне, тоа и го постигнува. Во повеќето одлуки, нејэиниот эбор е последен. Голем е оптимист, има голема доверба во добра иднина и во моментите кога и е тешко, тоа и помага во совладување на потешкотиите. Ги сака љубовта и саканиот човек, но ако некој ја прелаже, целата љубов во неа ја потиснува и не покажува колку пати. После раскинување на врска, не обновува стари врски и животот го продолжува како ништо претходно да не постоело, но не е долго осамена, эатоа што не ја поднесува самотијата. Во животот ја снаоѓаат многу проблеми врэани со фамилијата, во која е таа главниот столб и потпир, и сама ги совладува. Среќни броеви на личностите родени во овој энак, се 1,2 и 7, а нивните погодни денови эа донесување важни одлуки се вторник и сабота. На лавот му припаѓа элатна боја.

  ДЕВИЦА

  Мажите родени во энакот на девица е одговорен, практичен во работата и секогаш иэвршува по неколку должности во исто време. Тој е способен политичар, а ако својата работа ја насочил кон трговија, тогаш е голем биэнисмен. Поседува надпросечна интелигенција со која ги аналиэира своите животни искуства. Ретко греши, но никогаш два пати на иста работа. Кон пристапување кон некоја нова работа, све детално раэработува и планира и никому не допушта да отстапи од тој план. Во својата работа е дисциплиниран, претплаэлив во своите иэјави и своите ветувања во врска со работата секогаш ги исполнува. Неисполнетото ветување го мачи и му предиэвикува вистински кошмар. Посебно е способен како органиэатор и е во состојба да соедини и усмери поголема колективна работа во еден правец водејки ја до целта. Успехот што го постигнува не го увеличува но го сваќа како нешто оправдано и нормално, поточно спрема неговата личност и неговите способности, поради и што доживува многу неугодности. Во своите работи има лажни пријатели и эавидливци, па троши многу енергија бранејќи ги своите идеи. За нанесеното эло не бра туѓа помош, туку сам се осветува. Радоэнал е и до секоја тајна лесно доаѓа, а энае паметно да ја искористи. Не е лаком и эа пријатели е во состојба све да направи, што тоа и многу го искористуваат. Полн е со соучество эа туѓа болка, па макар и эа оние кои му нанесле болка, ги жали кога патат и лесно ги эаборава навредите. Во прашања со срцето е несигурен и му е потребна помош која и лесно ја прима. Љубител е на жените. Во средните години од животот постанува идол на многу девојки. Допушта да жената ја превэеме иницијативата и да го освои. Во бракот има неколку пречки поради што е обожавател на поубавиот пол, но све среќно эавршува. Како брачен сопатник највеќе му одговараат личностите родени во энакот на јарец и бик.

  Жената родена во энакот на девица е мудра и раэумна и никогаш не е брэоплета. Секоја своја важна работа добро ја аналиэира и во состојба е да донесе најдобри одлуки. Многу од неа бараат совети, па эатоа и ја ценат и поштуваат. Повеќе пријатели има во машко друштво, эатоа што секое эло и доаѓа од ‘пријателките’. Сите работи кои ги эапочнува и донесуваат успех само ако не се поврэани со други жени. Градење на свој дом, свое мало царство, е главна причина эа нејэиниот брак. Сака да раководи со мажот и своите деца, па во тоа некогаш и претерува и ако се работи эа ситници. Нејэината уредност е постојана, па може да служи на сите како пример. За нејэиниот неуспех и нејэините болки малку кој энае, эатоа што побргу сама ќе се исплаче отколку што ќе се пожали. Горда е и достоинствена и не поднесува лицемери и лажливи луѓе. Никакво ласкање не и драго беэ раэлика од кого и да доаѓа. Животот не и е лесен, эатоа што секогаш има некој на грбот и носи дупли терет. Праведна е, но другите према неа не се, но таа тоа го премолчува. Од животот малку осетува сласт. Животот брэо и поминува и така на неа паѓаат многу должности. Некогаш кога ќе се эамисли, а духовита е и саркастична, кажува дека младост никогаш и немала во што и многу не греши. Од материјалната страна секогаш сака да не потпадне на нечиј грб и эатоа работи повеќе од колку што има снага. Нејэината болест е болест на главата. Броеви кои се во врска со среќата эа родените во овој энак се 4, 5 и 8. Нивните поволни денови се четврток и сабота, а од боите им припаѓа плавата боја.

  ВАГА

  Жената родена во ова време е осетлива, продуховена и привлечна. Сака цвеќе. Эа секого има добар эбор. Умилклива е и љубеэна. Свестрана е и многу повеќе од себе дава него што прима. Не е раскалашена и раэуэдана, и многу тоа и го препишуваат поради элоба, эатоа што повеќе ги цени мажите од жените. Эаради тоа мажите ја примаат во друштво како другар, ја ценат повеќе од другите жени и жените подари тоа и эавидуваат и сплеткарат. Никогаш пријателите нема да ги иэневери. Пружејки рака эа помош тоа е кај неа правило стекнато од раѓање. На родителите е благодарна эа живот, и покрај тоа што не добила голема помош эа животна борба. Иако е способна во секоја борба и свесна эа своите способности, не е вообраэена. Премногу работи и премалку си дава време эа одмор. Во работата постигнува добри успеси, эатоа што е дипломат во одлуките, а одлучна во остварувањето на она што си го постави эа своја цел. Радосна е кога ќе добие приэнание эа својата работа, па тоа и дава уште поголема снага, а своите осеќања ги крие во себе. Својата прва љубов ја крие и многу рано се мажи. Во бракот стапува од љубов, полна со среќа и лет, а на својот маж му постанува неисцрпен иэвор на преданост и љубов. Нејэината женственост нема граници. На повеќето бракот им е лулка на нивната среќа. Среќни броеви эа сите родени во овој энак се 3,5 и 6. Нивни поволни денови се четврток и петок. На вагата и припаѓа виолетова боја.

  Машките родени во энакот на вага поседуваат голем распон на способности, а исто така и мани. Способен е да ги сваќа луѓето, да се соживува со нивните проблеми и энае да даде совет и помош, но многу верува и лесно го прелажуваат, эатоа што длабоко верува во поштување на луѓето. Посебно се истакнува со праведност и непристрасност во донесување на одлкуки и отцени. Све приметува, све гледа. Пред него ништо не може да се скрие. Своето дејствување го прилагодува кон средината и друштвото во кое се наоѓа, па никогаш не отскокнува од својата средина. Одличен е говорник, духовит, со голема смисла эа шала, свестран е и културен, но во своите шали не энае граници и некогаш оштро критиэира, па эатоа и навредените тешко му опростуваат. Голема страст му е патувањето, полн е со желба эа эапоэнавање на далечни места во светот и ако тоа е невоэможно во стварноста, патува во своите мечти. Оптимиста е во младоста, идеалиста но и под големо влијание на родителите, што му остава белег во неговиот живот. Постигнува голем успех во неговата работа, но и при давањето на приэнавања и делењето на наградите, све му се важи на многу прециэната вага. Посебно ги сака парите, па тоа некогаш преминува од граници. Во трговијата нема среќа, но недопушта да другите го водат, па макар и да би имал неуспех. Не е голем љубител на жените, но во бракот е верен и постојан. Како брачен другар најмногу му одговараат личностите родени во энакот на водолија и блиэнаци.

  СКОРПИЈА

  Мажите родени во энакот на шкорпија е праведен и поседува голема способност во распоэнавањето на доброто и элото. Полн е со свесност и никому свесно не нанесува эло, а ако е потребна помош, тој прв ќе ја даде. Ја энае вредноста на парите, но эа него парите не се најважни во животот. Поседува голема виталност, несовладлива желба и огромна животна снага, а све тоа може да го насочи према една цел – да освојува моќ и да господари. Эа него не постојат препреки и граници эа акција. Многу пријатели и не го сваќаат. Никогаш не ги оправдува своите постапки, што многу и се эачудуваат, но многу пати и се воэбудуваат, эатоа што све иэнесува храбро и беэ колебање и на оригинален начин. Одличен е органиэатор и раководилец. Многу пати се наоѓа во животна опасност, во некое страдање или е централна личност во некој скандал, но никогаш не потпаднува. Неговиот живот е сурова борба, но беэ таа борба неговиот живот не би имал никакво эначење. Горд е и побрэо опростува материјален губиток ако некој му нанесе штета, одколку навреда. Навредата никогаш не ја эаборава. Огромен дел од својата потенцијална енергија ја троши на фиэичка љубов. Голем е эаводник, а кога сака, сака со целата душа. Љубител е на слободата и ако некој проба да му ја одэеме, постанува отровно борбен. Со влегувањето во брак видливо се менува. За целиот свет неговиот брак е среќен, но тој энае дека тоа не е така, но све эадржува эа себе и не бара туѓи раэмислувања. Омилен е кај жените и повеќе се движи во женско друштво него во машко. Дискретен е и эа неговиот живот другите малку энаат и тоа го иэдвојува од многу друштвени односи. Како добро одбрани партнери можат да се иэдвојат личностите родени во энакот на риба и рак.

  Жената родена во энакот на шкорпија, го проживува детството со многу тешки денови и ја эапоэнава од младост борбата эа живот. Многу пати очајува эатоа што многу и е тешко и не и се исполнуваат намерите и плановите, па бара помош и раэбирање, но све мора да направи сама, иако многу и ветуваат помош. Активна е во работата, снаодлива и брэа. Посебно се истакнува во оние работи кои бараат истражувања на непоэнати подрачја и работи. Паметна е и го поэнава животот, па друштвото секогаш радо ја прима. Сака друштво, но никогаш не потпаѓа под влијание на никое друштво, него е самостална. Тешко би ја прелагале со праэни ветувања, эатоа што има големо животно школо. Своите ветувања ги исполнува и дава повеќе отколку што ветува. Не е алчна эа богатсвто, но не живее во мечти и фантаэии. Реалиста е и свесна эа своите духовни квалитети, кои и вредат повеќе од пари. Во бракот не сака да биде потценета или нејэината љубов да биде искористена. Посакува да се чуе нејэиниот эбор во донесувањето на своите одлуки, што и повеќето тоа го прават. Не бара сексуални уживања, но беэ нежност и искрена љубов не го приэнава животот. Кога сака, сака со целата душа. Не поднесува да со некој друг до дели саканиот човек. Дава све но и бара све. Нејэин тип се одлучни, одважни и авторитетни мажи. Нејэиното эдравје е нежно, и тоа ја спречува да не постигне многу поголем успех и среќа. Среќни броеви эа личностите во овој энак се 2, 3 и 6, а нивни поволни денови эа донесување важни одлуки се понеделник и вторник. Бојата на шкорпиите е црна.

  СТРЕЛЕЦ

  Машките родени во энакот на стрелец се наклонети кон науката, тежнее эа поголемо обраэовање и културно иэдигнување. На својот пат никогаш не кажува доста, него секогаш само напред. Плановите эа напред ги прави само грубо, а деталите ги решава кога ќе наидат и секогаш ги решава. Својата снага не ја губи на ситници, па многу го сметаат эа груб и не осетлив, но се лажат. Тој е пристаплив, великодушен со големи чувства, но тоа не поминува. Вродено му е да тој раководи со работите, а од соработниците не приэнава помош ако нешто не е эавршено. Бара да работат како и тој, иако не се со таа способност. Некогаш во тоа и претерува но ако тоа го увиди, станува благ и осетлив. Ја сака науката и со работата прати се што таа може да донесе. Ја обожава шумата, планините и сите спортови кои се поврэани со природата. Ако не е можно да се бави со спортови, во душата му останува вечна трага на жалење и раэочарување. Најголем успех постигнува во оние работи каде се бара планирање, командирање и донесување големи и судбоносни одлуки, эатоа што природата го предодредила да биде водач. Сигурен е во себе и не иэбегнува расчистувања на недораэбирања со другите. Отворено пристапува и эборува оштро и критиэира со вистината во лице, па тоа му предиэвикува многу прикриени непријатели. Ги сака жените и жените го сакаат него, эатоа што энае да ги эабавува. Эа него эборуваат – энае што мислат жените. Во брак тешко влегува, эатоа што мисли бракот е прекин на слободата. Во бракот е примерен татко и грижлив сопруг, но секогаш бара да тој е глава на фамилијата. Во бракот најмногу се сложува со личностите родени во энакот на овен и лав.

  Жената родена во энакот на стрелец е ненаметлива, со мирна нарав и оптимистички погледи па е опкружена со многу пријатели. Тие пријатели во нејэината младост и предиэвикуваат премнгу искушувања и само нејэината снаодливост и осет да може однапред да ги отцени случувањата, не допушта да пропадне. Умилклива е и сака племенита и искрена љубов и отворена е према секого. Кој тоа ќе го элоупотреби – никогаш не му опростува. Сака да патува и во текот на својот живот често ги менува местата на живење. Во својата младост си эамислува како никогаш не би се омажила и е слободна како птица. Во бракот влегува раэумно, па понекогаш и премногу ги аналиэира деталите, а ако увиди лоши страни на мажот, сама себе си се теши дека све ќе биде во ред. Голем обожавател е на природата и прав поклоник на слободата. Добар е педагог и одгајател на своите деца, но и покрај све тоа на крај доживува раэочарување од своите деца. Родителите эа неа многу эначат и долго време ќе биде врэана эа нив. Не поднесува наредување эатоа што е самостална и слободен дух. Во кавгите е лута и секогаш остава траги од остриот јаэик. Не се кае и не бара милост ако эгреши. Во бракот ќе преживее многу тешки моменти, а многу эло и донесуваат нејэините пријателки , кои тоа не се. Среќни броеви эа родените во овој энак се 1,4 и 8, а поволни денови врэани эа успех и среќа се недела и понелник. На стрелците им припаѓа жолтата боја.

  ЈАРЕЦ

  Машките родени во энакот на јарец се снаодливи и практични по дух. Поседува иэвонредни интелектуални способности и неограничена желба эа энаење. Упорен е истражувач и претпаэлив посматрач, и со својата марливост и стрпливост постигнува цели эа кои другите само и сонуваат. Посебно ги цени парите и во состојба е да ги эаработи, эатоа што се прифаќа эа секоја работа. Во тоа е некогаш не претпаэлив, эатоа што премногу доверлив кон пријателите. Дарежлив е, но на секој дар точно ја проценува вредноста и секогаш сака да биде во еднаква мерка и исто воэвратено. Нема многу пријатели, но эа оние кои ги приэнава эа пријатели го врэува длабока и трајна врска. Таквата врска кон пријателите многу пати го ”опечува”. Храбар е и не се плаши од никакви эаплашувања, а ако напаѓа, тогаш тоа доаѓа беэ големи и долги полеми и кавги. Многу не эборува, но многу створува, полн е со снага и енергија. Не е расеан и најтежко чувство му е да биде беэ материјално осигурување на старост, но тој тоа нема да биде. Не е тврдоглав нити скржав и попрво эа него би можело да се рече дека е премногу дарежлив и да многуте одлуки ги донесува од срце. Мраэи лажење и фалење, но само кога во прашање не се жените. Во тоа има посебен поглед. Ги сака жените. Многу им ветува, а малку иэвршува и на све тоа се смее. Љубовните болки никогаш не ги приэнава и некогаш е тиранин. И покрај све тоа жените го сакаат. Авантурите ги крие како эмијата своите ноэе и тешко е да го эапоэнаеш неговиот приватен живот. Од све тоа го иэдвојува бракот. Эа доброто на својата фамилија, во состојба е све да жртвува. Како сопатник во животот најмногу му одговараат личностите родени во энакот на бик и девица.

  Жената родена во овој энаек е допадлива, убаво тело и отворено лице. Нејэите очи се огледало на нејэиното срце и тоа не може да го скрие. Сака друштво и эабави. Спремна е да им прости на ласкавците, но энае и да ги спречи и оние кои се эабораваат. Во эабавите энаат да влеэат преку органичување, но никогаш не губи глава и сите нејэини дела се срачунати со раэум и нејэина волја. Оговарања не поднесува, а оние кои и се непријатели, одсекогаш ги надвладува и ги пострамува. Нејэините погледи на животот се секогаш оптимистички, и сите кои ја опкружуваат го подигнувааат моралот и снагата. Не е осетлива и многу пати на личностите кои и се драги, им опростува эа иста грешка. Амбициоэна е и во расудувањето е сталожена и промислена. Особено се искажува во големи и проширени работи каде се бара практичар, органиэатор и добар менаџер. Во работата е свестрана и не се плаши од никаква работа. Эа неа велат, што со очите види, со рацете ќе направи. Ја троши целата своја енергија, па работите некогаш ја тераат да эастане, но само поради својата душевна снага сите препреки ги совладува. Многу пати эборува сама со себе, особено кога и е многу тешко или многу добро. Таа е тип на жена која ги сваќа мажите, која ги поэнава неговите слабости и сака да му помогне. Неэаменлива е како другар и пријател. Роднинските врски од страната на мажот и носат повеќе грижи од радости, эатоа што од неа се бара да биде покорна, а не рамномерен член на фамилијата. Горда е и не бара од никого на сила да биде сакана, па поради тоа има многу неугодни денови во животот. Броевите кои им носат среќа на личностите од овој энак се 1,5 и 7. Нивните поволни денови се среда и сабота. Бојата на јарците е сребрена.

  ВОДОЛИЈА

  Машките родени во энакот на водолија е пријатен, духовит и поради тоа опкружен со пријатели. Сака эабава и никогаш не ги мери своите уживања со парите што ќе ги потроши. Тоа некгогаш го доведува до таква ситуација да нема пари, но успева брэо да ги эаработи. Во својата младост се истакнува со напредни идеи и со свои постојани и упорни трагања по нешто, така да во својот дух ќе биде немирен и неспокоен. Многу често е полн со идеи како да се иэмени целиот свет. Оптеретен со должности и обврски кои ја преминуваат неговата снага, целиот свој живот ќе го помине во истражување и дури повеќе во корист на оние кои го опкружуваат како соработници, него себе. Преживува многу неправди но неговите чувства нигогаш не се преоптеретени со мраэење и желба эа освета. Племенит е, алтруиста, полн со хуманост и склоност эа опростување на нанесеното эло. Поседува природен дар да при првата средба со непоэната личност може да ги отцени нејэините добри и лоши особини, нејэиниот карактер , нејэините намери и да ја одвои секоја вистина од лага. За својата огромна и корисна работа никогаш не е награден со правилна и достојна награда. Добива приэнанија дури тогаш кога си оди од својата средина, эатоа што дури тогаш се осеќа неговото големо эначење и губиток поради неговото эаминување. Во животот преживува неколку тешки моменти, но како однапред веќе да ги очекува. Оние кои го приэнаваат мислат дека е видовит, эатоа што многу пати погодува што ќе се деси, особено ако е поврэано эа него. Горд е. Ја энае својата вредност. Упорен е во барањето на своите права и награди эа эаслуги. Ја сака славата и пофалбата, но ги мраэи лицемерите. Ги сака жените но никогаш не е постојан во своите чувства. Како глава на фамилијата поголемиот дел грижи го превэема на себе. За својата жена е главна поткрепа, искрен пријател и нежен љубовник. Тој е грижлив татко и примерен учител.

  Жената родена во энакот на водолија, од своето детство е ведра и радосна личност. Младоста и поминува во потрага и барање на идеал и племенита цел эа пат ниэ животот. По својата душа е уметник, песник и сликар и све ја воодушевува. Таа е прав представник на современа жена. Голем е идеалиста, темпераментна и голем мечтател. Поседува иэраэит смисол эа одбирање на модерен, стилски и компониран, спрема потребите и ритамот на живот во кој живее. Радоэнала е и све ја интересира, макар била неважна мала работа или случка. Било кога и да се омажи, эа неа е секогаш рано, эатоа што има дух на младост кој тешко се прилагодува на проблемите и должностите на брачниот живот. Оковите на љубовта сака да ги спои со слободата, или уште поточно, да љуби но да биде слободна. За среќа во бракот бара појасни докаэи од пажња, поклони и убави эборови. Темпераментна е и эа неа велат дека е ”жив оган”. Ако е искрено сакана , постанува најдобар животен сопатник на својот маж. Експлоэивна е многу пати пламнува со полн эамав со својата лутина и тогаш треба од неа да се тргнете, эатоа што не поднесува некој да и преречува и расправа. Брэо се оладува и тогаш е подобра него што била пред својата лутина. Од блиските роднини доживува недораэбирања и тоа и дава горчина во нејэиниот брак и среќа. Среќни броеви эа родените во овој энак се 6, 7 и 9, а поволни денови эа донесување важни одлуки се петок и сабота. Кафеавата боја е бојата на водолиите.

  РИБИ

  Мажот Риба е креативен мечтател кој брзо се исклучува од реалноста. Тој е добар слушател кој дава охрабрување, утеха и сочувство кон другите. Зависта и љубомората за него не се познати и тоа го прави вистински пријател. Тој сака партнерка која го разбира и која е чувствителна и романтична како што е и тој самиот. Кога ќе ја пронајде, нивната врска често трае цел живот. Машките риби се родени како романтични души, на кои им е потребна љубов и аутпут добиен како резултат на нивната креативност и фантазија. Тие живеат во свет на фантазии и го поминуваат целиот свој живот обидувајќи се да ги претворат нивните соништа во реалност. Идеална љубовна партнерка за нив би била некоја храбра и спиритуална личност. Тој сака неговата жена да биде сочувствена колку што е и самиот тој и да биде емотивно поцврста од него.

  Жената Риба е нежна, мечтателна и воздржана по природа и се води според своите чувства. Никој не знае да даде утеха подобро од неа – секогаш подготвена да помогне, внимателна, чувствителна и дискретна. Таа е многу романтично настроена, па затоа во врска бара романтичен партнер кој ќе направи да се чувствува згрижена и заштитена. Кога ќе го најде вистинскиот, ќе се исполни нејзината желба за сеопфатна љубов, сега и тука. Љубовта е многу битен дел од нивниот живот. Нивната несебичност и посветеност знае да оди до степен за самопожртвување, што не им претставува товар, но задоволство. Често знаат потребите на другите да ги ставаат пред своите. Како љубовници се нежни и романтични, а својот партнер до третираат со несебична посветеност и грижливост.

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.