6 C
Skopje
сабота, декември 9, 2023
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Даринка мора да плати 1.800 евра поради озборување на соседите во Хрватска

  Поради озборување на првите соседи, госпоѓа Даринка, денеска, во Општинскиот суд во Златар, во Хрватско Загорје, е прогласена за виновна и наложено ѝ е на озборуваните Стјепан и Звонко да им плати 800 евра отштета, како и да ги намири судските трошоци од 1.000 евра.

  Даринка во една геодетска канцеларија во малиот загорски град пред три лица за своите соседи рекла дека се криминалци и крадци, корумпирани и дека ги подмитиле градоначалникот и сите инспектори.

  Судот наведува дека тоа го сторила со цел лично навредување и омаловажување, како и изнесување лаги за луѓето, поточно пред други изнела крајни лаги за некого кои може да му наштетат на неговата чест и углед знаејќи дека се невистинити, а делото му станало достапно на повеќе луѓе, со што, клеветејќи, сторила кривично дело против честа и угледот.

  Наклеветените мажи рекоа дека Даринка им е сосетка на која ѝ пречи нивната фарма за одгледување дивеч, па од почетокот на 2016 година систематски ги демне и малтретира. Даринка се бранеше во судот дека не рекла такво нешто, но двајца сведоци од геодетската канцеларија ја потврдија спорната клевета. Трето лице во канцеларијата рече дека не може да се сети што зборувала.

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.