6 C
Skopje
сабота, април 20, 2024
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Гледачката Сание над 20 години познава земјотреси и човечки судбини на карти, нема визии во среда, сабота и недела

  Седумдесет и едногодишната жена од Полски Трумбес била сигналист на станицата кога добила инструкции во кошмар.

  САНИЕ МЈУМУНОВА, КОЈА СИТЕ ЈА ВИКААТ САНКА, СЕУШТЕ гледа во карти во нејзината куќа во центарот на Полски Трумбс. 71-годишната жена не може да се ослободи од овој подарок, добиен во кошмарен сон пред повеќе од 20 години. Сепак, визиите не доаѓаат во среда, сабота и недела.

  Таа не заработува од нејзиниот подарок, кој и за неа е проклетство, бидејќи не може да се грижи за роднините од нејзиното многудетно семејство – има две деца, пет внуци и три правнуци. Ќерката Асија работи во полиција, нејзиниот син Мустафа има сопствен бизнис.

  Внуката Светлана живее во Лондон, таа е репортер со две дипломи. Другиот внук Александар живее во Горна Орјаховица и е електроинженер, неговата сопруга е стоматолог.
  Санка може да ви ја каже судбината на шпил од 52 карти.

  Друга внука на Сание е учителка во основно училиште во Полски Трумбс. Во текот на сите години на нејзината дарба таа го штити семејството, а покрај неа секогаш е нејзиниот сопруг.

  „Ако не гледаш карти, во рок од 20 дена ќе ти го одземам животот, и не само твојот!“, рекол човекот од нејзиниот кошмар пред повеќе од 20 години. Таа тогаш била работник на жележница и не верувала во ова визија. Сепак, тоа се повтори, па почна да слабее, да нема сила и да повраќа крв. Таа постојано отсуствувала, а мажот од сонот се појавувал ноќе и тропал по прозорците. Само таа го слушнала тоа, а кога го разбудила сопругот, тој ништо не видел.

  Отиде на лекари, немаше ништо. Молчев, но конечно ја напуштивте работата. Во тоа време, нејзиниот внук бил војник во Горна Орјаховица, а мајка му рекла дека момчето сака пари и тие треба да одат во градот. До тој момент Сани не им кажала на своите роднини за своите визии, ниту за проблемот со напуштањето на железничката станица.

  Но, тогаш видела дека момчето пред неколку часа било испратено од единицата и ако одат да му донесат пари, нема да биде таму. Тие не и поверувале, но кога отишле на местото, командирот рекол дека војникот ноќе бил испратен во Софија. Тогаш мајката на момчето плачела и роднините почнале да му веруваат на Сание.

  „Тогаш повторно се појави човекот од сонот и ме праша дали верувам и дали ќе почнам да гледам во луѓето за да ги спасам моите најблиски! Плачев со часови, но на крајот се откажав, без разлика дали ми веруваа или не. На почетокот немаше мапи, само слики, визии. Потоа ми рече да ги погледнам картите“, вели Санка.

  Кога се започнало, ќерката била 11-то, а синот 9-то. Таа не работи од визиите и сега е на инвалидска пензија, а претходно претрпела мозочен и срцев удар, а има и дијабетес. Сепак, Санка не тврдеше дека овие здравствени проблеми се поврзани со магиите на мажот во нејзините кошмари.

  Сега таа гледа 52 карти и прво ја избира онаа што му припаѓа на личноста спроти неа. За време на кошмарите, мажот и покажал шпил карти, а потоа исчезнал. Откако таа ја прифати нејзината мисија, тој повторно се појави со шпил карти. Тоа беше пред години и оттогаш Санка не го видела, веројатно затоа што ги следела неговите упатства.

  „Дури правев Курбан три години по ред на 20 мај. Вака се прави тоа. Сега кога ќе дојдат со мали деца не одбивам никого. Луѓето доаѓаат, но јас не закажувам и не барам ништо. Но, не можам да ги вратам луѓето. Сакам само моите деца да бидат живи и здрави“, вели Сание.

  Не го крие телефонот ни чуварката од Полски Трумбеш, соседна Бугариja. Таа обично одговара. А на оние кои веруваат во нејзиниот подарок им порачува дека во среда, сабота и недела гледа само магла, а добро е да ја побараат во понеделник, четврток и петок. Нашата посета на Санка беше во среда, но и покрај тоа имаше луѓе пред вратата на големата куќа што чекаа со надеж дека тој ќе им каже нешто за нивната судбина.

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.