Четириесетгодишна Германка за само 14 минути направила пет сообраќајни несреќи и предизвикала штета од 45.000 евра.

Жената возела автомобил, во кое имало 3-годишно дете. Првин удрила во семафор во градот Пасау додека било запалено црвеното светло, па тргнала наназад и удрила во друг автомобил. Малку подоцна удрила во возилото што било пред неа.

Продолжила и повторно се судрила на семафор со возилото што било зад неа. Кога влегла во завојот, предизвикала фронтален судир. Два автомобила излетале од патот, а еден се превртел на покривот.

Според првичните информации, таа не била пијана ниту под дејство на дрога, а моментно се истражува дали жената била психички растроена. Во несреќата петмина се полесно повредени, а меѓу нив и жената возач и нејзината тригодишна ќерка, која сега се наоѓа кај своите баба и дедо. Во несреќата е направена материјална штета од 45.000 долари.