6 C
Skopje
сабота, март 2, 2024
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Врати се! Твоето време уште не е дојдено! Историја за една клиничка смрт

  Во 80-тите години на минатиот век, книгата на американскиот психолог R. Moody „Life after life“ буквално ја разнесе јавната свест. Авторот има собрано неколку стотици впечатоци од луѓе кои доживеале клиничка смрт.

  Излегува дека во голем број случаи свеста на пациентите продолжува да ја перцепира и поправа реалноста – а тоа во моментот кога кардиографот повлекува права линија!

  Рејмонд Муди истакна некои законитости во нивните приказни, одвои неколку фази од транзицијата кон следниот свет и донесе впечатлив заклучок: приказните на современиците наликуваат на откритијата на Тибетската книга на мртвите, како и извештаите на Емануел Сведенборг и многу познати „мистичари“.

  Се заинтересирав за оваа тема по смртта на еден пријател. Решив и да ги соберам приказните на луѓето кои биле во другиот свет за да најдам докази за животот после смртта.

  Таа послушно се сврте и како да тргна наназад. И по операцијата, лекарите и рекле дека испаднала во клиничка смрт, но успеале да ја реанимираат. После, тетка ми сфатила дека ова не било сон под анестезија, туку вистински обид да се пресели во „оној свет“, но нејзината мајка била против тоа, па се вратила назад.

  Тетката на татко ми почина само во 2013 година – очигледно дојде нејзиното време. Па јас сум сигуна: има нешто таму и таму не чекаат.

  Да, така е, набљудувањата на Рејмонд Муди потврдуваат дека една од фазите на преминот кон следниот свет е средба со душите (или астралните тела, како сакате) на починатите роднини.

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.