Се верува дека многу од проблемите кои го мачат модерниот човек како што е сепсихолошките, духовните, физичките, потекнуваат  од отуѓувањето од природата.

Дозволете да ја почувствувате, дозволете и на природата да престојува во вашиот дом. Најлесен и ефикасен начин се различните растенија. Вистински начин да бидете опкружени со енергија на живост во вашиот простор.

Домашните миленичиња се одлични за природната рамнотежа во просторот. Тие со своите движења ја размрдуваат енергијата наоколу и не и дозволуваат таа да стагнира.

Можете  некое катче од домот да го декорирате со школки, кристалите, камењата, ќе се чувствувате опуштено и релаксирано.