6 C
Skopje
недела, септември 24, 2023
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  ВИЦ: Попот и неговиот папагал

  Некој поп имал папагал,што го сакал многу. Каде и да одел,секогаш го носел со себе,му купувал се и сешто,а во црквата местото му било покрај олтарот.

  Еднаш попот морал да оди по некоја итна работа,па го оставил папагалот дома. Кога се вратил – што да види : папагалот ги изебал сите кокошки на соседот. За таквиот тежок грев попот му ја ишишал главата и го ставил покрај влезната врата да служи.

  Додека верниците влегувале во црквата,папагалот морал да повторува:
  – Мажите десно,жените лево, а децата во средина.

  Така било пред секоја миса,се додека пред вратата не се појавил некој целосно ќелав човек. Тогаш
  папагалот гракнал:

  – Мажите десно,жените лево, а децата во средина,а ти ќелавко што си дупел кокошки застани тука покрај мене.

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.