Во судир на камион и воз загинаа 12, а повредени се 260 патници во Јоханесбург, информираше јужноафриканскиот министер за сообраќај, Џо Масвангањи.

Тој во изјавата за медиумите рече дека возачот на камионот „ризикувал“ кога се обидел да ја премине пругата пред возот што се приближувал.

Дел од вагоните по несреќата биле зафатени од пожар, јавуваат агенциите.