Продажбата на цело село во источната германска сојузна држава Бранденбург привлече повеќе од 40 заинтересирани лица.

Селото Алвин би требало да биде продадено в сабота, а почетната цена изнесува 125.000 евра.

Водителот на аукциската куќа Кархаусен во Берлин, вели дека потенцијалните купувачи ќе имаат можност да поволно купување.

Лицето кое ќе стане сопственик на ова место ќе има на располагање простор од 16.000 квадратни метри во шумска средина, што вклучува бројни стамбени објекти, наведуваат претставници на аукцијата.

Во минатото, селото го наследиле двајца браќа, а се продава по смртта на едниот од нив.