Фрустриран од фактот што еден ученик касни секој ден за на час, професорот одлучил да го казни.

На сите ни е јасно дека казната кој ја примени професорот не е прифатена во општеството но он а што го научи професорот е следното…

Зошто и покрај казните ученикот продолжил да касни ?

Кога ја дозна вистинската причина срцето му се распара.

Всушност, детето работело како разносувач на весници па морало секој ден малку да закасни.

Следниот ден детето наместо казна доби прегратка.