На маратонот на Кошице (Словачка) во неделата немаше особено силни резултати кај мажите, но пак се покажа дека имало доста итнересни моменти за време на трката.

31-годишниот Џозеф Урбан ненамерно го сврте вниманието врз себе, откако ја финишираше трката со својот полов орган надвор од тркачките гаќи.

Забавниот момент беше фатен од телевизиските камери кои уловија пенисот на Урбан, додека тој ја заврши трката со силен аплауз од публиката.

Спортистот завршил десетти за време од 2:21:51, подобрувајки го неговиот личен рекорд од 27 секунди.