Ви споделуваме една поучна приказна со цел да ги осознаеме вредностите на нашиот живот.

Јас: Господе, може да те прашам едно прашање?

Бог: Секако

Јас: Зошто дозволи толку многу работи да ми се случат денеска?

Бог: Што сакаш да кажеш?

Јас: Па,се разбудив утрото доцна..

Бог: Да

Јас: Мојата кола не можеше да запали

Бог: Добро

Јас: За ручек ми направија погрешен сендвич и морав да чекам

Бог: Хммм

Јас: Кога се враќав накај дома,ми се исклучи телефонот баш кога сакав да се јавам

Бог: Во ред

Јас: Згора на тоа, сакав да си ги релаксирам нозете со новиот масажер, но не работеше.
Сега кажи ми, зошто се случија такви работи денес?

Бог: Да видам, ангелот на смртта беше во твојот кревет утрово и морав да пратам еден ангел да се бори со него за твојот живот. Мораше да го преспиеш тоа.

Јас (понизно): Ох..

Бог: Не дозволив да запали твојата кола бидејќи имаше пијан возач на твојот пат кој ќе удреше во тебе на патот.

Јас: (посрамено)

Бог: Првата личност која ти направи сендвич денеска беше болна и не сакав да се разболиш од истото и ти, знам дека не можеш да изостанеш од работа.

Јас (благодарно):Добро

Бог: Телефонот се исклучи бидејќи личноста која те бараше сакаше да земе лажна изјава од тебе со тој повик, но вака беше покриен…

Јас (нежно): Сфаќам Господе

Бог: А за тој масажерот за нозе, не работеше бидејќи имаше краток спој ,и ќе ја исклучеше сета струја во куќата, и не сакав да седиш во мракот…
Јас: Извини Господе

Бог: Не жали, туку научи да Ми веруваш…. Во сите работи, Добри или Лоши.

Јас: Ќе ти верувам.

Бог: И не се сомневај дека Мојот план е подобар од твој план за денеска.

Јас: Нема Господе. Само да ти кажам,благодарам за се денеска Господе.

Бог: Повели и другпат, дете. Секој ден сакам да се грижам за моите деца…

-Бог е добар!