6 C
Skopje
петок, март 1, 2024
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Ванѓа со непроценлив совет за сите жени: Ако немате деца во осма година

  Ванѓа со непроценлив совет за семејството: Не се дели, децата страдаат, а ти нема да видиш аир!

  Денес многу се зборува за семејството, бракот, љубовта. Нашите вредности се сменија, да, но погледнете што има да каже Ванѓа на оваа тема:

  „Семејството е свето, мажот и жената мора да бидат едно. Во куќа петелот да запее, зборот на човекот да се слуша.“ „Не се карајте за куќи! Не се карајте за имоти! Оган нека ги изгори куќите ако во нив нема мир и љубов!“

  „Жената е огледало на мажот, домот е огледало на жената, децата се огледало на мажот и жената.
  „Нема поголемо богатство од мајката. Ни маж, ни дете, ни брат. Она што се крие во мајчиното срце е најслатко. Мајката заштитила… Мајка не ја оставаш на старост“.

  „Кога раѓате деца, мора да знаете дека повеќе не припаѓате на себе, туку на овие деца. Давате живот за кој сте одговорни“.
  „Радете деца додека сте млади, додека вашето тело е здраво и имате сила. На подоцнежна возраст, децата се раѓаат хендикепирани и потешко се грижат за нив.’

  „А мајка која не родила е мајка. Ако не можете да родите, посвоете дете. Нахранете го, едуцирајте го, подигнете му ја свадбата и што е најважно, побарајте добар човек да го направи тоа. Ова е најважно“.
  „Мајка не е таа што родила, туку онаа која воспитала и образувала“.
  „Погрешно е жената да не раѓа, но двојно е погрешно да не одгледа дете.

  „Поминаа седум години, поминаа осум години, ако немаш дете ќе имаш. И тогаш мајката ќе се смири и природата ќе може да роди“.
  „Не оставајте ги вашите деца, не ги осудувајте нив и себеси на страдање. Мајката што ги остава своите деца носи тежок камен околу вратот“.

  „Сиромаштијата е цвет, не се радувај на богатството. Сиромаштијата ви овозможува да уживате во децата, пријателите, роднините. А богатството ја разболува душата…“

  Извор: жена.бг

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.