6 C
Skopje
понеделник, септември 25, 2023
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Вака господ влијае на нас секојдневно – приказна која ќе ви ги отвори очите

  Во животот често ни се случуваат работи кои не ги разбираме, а кои имаат смисла. Дозволете оваа приказна да фрли нов поглед на работите кои ви се случуваат во животот.

  ЈАС: Боже, може ли нешто да те прашам? БОГ: Нормлано.

  ЈАС: Ветуваш дека нема да ми се налутиш? БОГ: Ветувам.

  ЈАС: Зошто дозволи толку работи да ми се случат на мене? БОГ:  Како тоа мислиш?

  ЈАС: Па утрово се успав.  БОГ: да

  ЈАС: Ми требаше цела вечност за да ми запали автомобилот БОГ: Да, видов…

  ЈАС: За ручек добив  сендвич кој не го нарачав – и морав да чекам БОГ: И.

  ЈАС: За пат накај дома, ми се испразни батеријата токму кога имав важен позив. БОГ: Да, знам:

  ЈАС: Како и тоа да не беше доволно, доаѓам дома и сакам да се опуштам со масажерот, а тој не работеше. Денеска не оди како што треба!Зошрто дозволи тоа да ми се случи?

  БОГ: Ако заврши дозволи ми да ти објаснам.Гледаш, утрово до твојот кревет стоеше ангелот на смртта, а јас испратив еден од моите ангели да се бори за твојот живот. А за тоа време јас те пуштив да спиеш. ЈАС: НАвистина!

  БОГ: Не дозволив твојот автомобил веднаш да запали, бидејќи токму во тој момент се наоѓаше пијан возач кој ќе те удреше ако му застанеше на патот. ЈАС: АХ..

  БОГ: Личноста која ти го подготвуваше сендвичот за ручек беше болна и не сакав да го добиеш и ти тој вирус. Знаев дека не смееш да отуствуваш од работа. ЈАС: Да

  БОГ: Твојот телефон престана да работи токму кога личноста со која разговараше сакаше да те излаже и изневери во врска со некои работи, поради што можеше да ја изгубиш работата. ЈАС: Разбирам Боже:

  БОГ: И да, оној твој нов масажер, кој го купи, имаше фабричка грешка. Ќе работеше некое време па после ке се запалеше, и ти со него. ЈАС: Боже, извини што така те нападнав.

  БОГ: Не тагувај, само научи да ми веруваш… за се… и во добро и во зло. ЈАС: Да. ќе ти верувам

  БОГ: И не се сомневај бидејќи мојот план за секој твој ден е секогаш подобар од твојот.

  ЈАС: Не се сомневам, и те молам дозволими да ти се заблагодарам за сето она што ми се случи денес.

  БОГ: Дете мое, моите очи секогаш ќе бидат вперени кон тебе, драгоцен си ми и сакам да се погрижам за теве. Како денес, утре и засекогаш…

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.