6 C
Skopje
сабота, декември 2, 2023
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Бог на истиот начин го чека нашиот поглед

  Вечерта го избањав петмесечниот син. Мислев дека тоа е многу слично на нашиот однос со Бог и како Бог нè гледа.

  Андреј се капе несебично. Кога ќе види играчка, веднаш посегнува по неа, а јас го поддржувам. Тој не ја чувствува оваа безбедносна мрежа на кој било начин, но му треба.

  Понекогаш се обидува да земе две играчки одеднаш и не може да фати ниту една. Играчките се расфрлаат во различни правци и тој се вознемирува. Тој не разбира дека цело ова време го држат за да не се удави.

  Се обидувам да му го фатам погледот и да му се насмеам, но најчесто тој не ме гледа и прска наоколу. Одвреме-навреме тој лежерно гледа во мене и ми дава широка насмевка. Но, една секунда подоцна многу поважна работа му го одвлекува вниманието и тој брза по него.

  Уверен дека оди сам, во исто време сигурно лежи во мојата дланка и напорно ползи кон својата мала цел.

  И понекогаш само кука, но не може да објасни што треба да се поправи за да се чувствува подобро.

  Ми се чини дека Бог го очекува нашиот поглед на ист начин. Нашиот раст. Нашата подготвеност да се вклучиме во дијалог. Во меѓувреме, плискаме, голтаме вода, бркаме играчки или, играјќи, незгодно паѓаме, тој само невидливо не поддржува и многу не сака…

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.