Актерите Владо Јовановски и Борис Дамовски, поранешниот началник во МВР, Митко Пешов и останатите двајца кои од домашен притвор завршија во притворското одделение во Шутка поднеле жалба до Апелација.

Апелациониот суд на јавни седници ќе расправа по жалбите на петте обвинети за настаните од 27. април.