6 C
Skopje
понеделник, септември 25, 2023
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Анкета на „Макфакс“: 83,7 проценти од луѓето би се иселиле од државава

  Истражувачки центар на Макфакс спроведе анкета со прашање „Дали би се иселиле од државава“ во траење од 24 часа, односно во периодот од 9 април до 10 април на пладне, а спроведена на 15 веб страници. Вкупно гласале 9051 испитаници.

  Најголем дел од испитаниците или 71, 3% одговориле дека доколку се во можност би ја напуштиле државата, и тоа засекогаш.

  12,4 % проценти би заминале од државата но тоа би било само привремено, односно би се вратиле назад.

  11% од испитаниците кажале дека никогаш не би ја напуштиле државава, а 5,3 проценти кажале дека не размислувале досега за ова прашање.

  Додека траеше анкетата, гласале односно одговориле на прашањето вкупно 9051 испитаници, од кои повеќето се мажи, 61,2% а жени биле 38,8 проценти.

  Најголем дел од учесниците во анкетата се на возрасот од 25 до 34 години, односно дури 40 проценти. Од 35 до 44 години се втората најголема група која учествувала во анкетата, односно 31,5%.

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.